cejerowski21 615 Napisano 28 Lutego 2023 Czesc chce posadzić sobie jakies drzewko może z czasem kolejne (automat i nie), jakie nawozy polecacie powiedzmy „uniwersalne” jeztem początkujący wiec mało w tym temacie wiem moze ktoś pomoc? Mysalem nad tymi (zdj) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 28 Lutego 2023 tri pack od biozza, ew zestawik od plagronu Cal Mag obowiazkowo, Root Booster tez fajnie ukorzenia roślinke. I potem pk13/14 . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Lutego 2023 @ciechen nie pociągnę całej chodowli na tym cl dałem na zdjeciu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 28 Lutego 2023 @cejerowski21 sam jak zaczynalem chcialem po taniosci kupic zestaw na 37 zl bodajrze jak sie pokazało tanio wcale nie okazuje sie najtaniej. Bo potem wychodza problemy i ziarenka idą do kosza. Lepiej zainwestować w firmy które tu chłopaki używają na forum. Bo potem roślinka wykazuje niedobory i musisz na szybko kombinować https://www.growbox.pl/pl/products/biobizz-try-pack-outdoor-zestaw-nawozow-i-boosterow-3x250ml-outdoor-1058 to ejst git + pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Lutego 2023 @cejerowski21 ten zestaw advance wcale nie wychodzi tak tanio. Do tego to pH perfect dział tylko z wodą miękką, a najlepiej RO. Jak chcesz siać w glebie, to najpierw się skup na dobrej ziemi-to da ci może nawet miesiąc bez dodatkowych nawozów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 28 Lutego 2023 Ja jak miałem automaty to robiłem na light mixiw i niedobory wyszły gdzieś w połowie flo. Kup dobrą glebę cal-mag i super pk od atami i mają puchnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Lutego 2023 @ciechen zestaw z fish mix czy bio grow? (Pod indoor) pk13/14 0,5 starczy? co podlanie dawac tego 1,5/1L? czy raz w tyg z nawozami? @doominik @mirecki biobizz light mix będzie git? czy kupic Canna Terra Professional ? @ciechen pk13/14 potrzebne mi do automatów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Marca 2023 @cejerowski21 Jane glebie nie uprawiam, wiec niech inni się wypowiedzą. Gleby Light mix to ja pewno dosyć jałowe medium i trzeba w tym dosyć wcześnie dawać nawozy. Jak chcesz uprawiać automaty to szczególnie ostrożnie podchodź do dawkowania nawozów, bo one są bardziej wrażliwe na nadmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) @doominik czyli obcinać o pol z tego? @ciechen jak dawkować pk13/14 żeby nie przepalix roślinek? @mirecki dobry ten light mix ? czy brac cos innego(np all mix) jak stosowac calmag? do odzywek raz w tygodniu? jeśli tak to ile? Edytowane 1 Marca 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Marca 2023 @cejerowski21 ja po prostu używam miernika EC, ale raczej na początku to nie jest na twojej liście zakupów. Zacznij od połowy i jak coś będą się domagać, to zawsze możesz zwiększyć dawkę. buobizz to chyba nawozy organiczne, wiec raczej trudno z nimi coś popsuć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 @doominik okej dzieki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 1 Marca 2023 @cejerowski21 co do ziemi ja mam canne terra profesional nie jest bardzo droga i jest mega git, Pk 13/14 oczywiscie że bedzie potrzebne w fazie kwitnienia chyba ze kupisz jakis booster ktory jzu zawiera . I z tego co patrzylem jesli chodzi i zestawy odzywek mineralnych to albo zestaw od plagronu (grow/bloom) calmag i grow sensation(on zawiera pk13/14). Albo od biozza 3pack + rowniez calmag pk13/14. Ten drugi zestaw wychodzi chyba taniej ale mniejsze buteleczki. ja teraz puscilem automata no to 3 tygodnie bez nawozów i pomimo 35 błędów podrodze udało sie osiągnać 35g z roślinki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 @ciechen okej dzieki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TJPL Napisano 1 Marca 2023 Plagron jest cienki, grow micro bloom z advanca napewno wychodzi lepiej, co do ph pefect i miekkiej wody to nie prawda. Dziala w kazdej czesci polski na kazdej wodzie. Do tego green sensation, lub bloombastic lub blossom builder....warto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 1 Marca 2023 @TJPL najpierw niech ogarnie o co chodzi, jak będzie wiedział już co jest grane to będzie w tedy działał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Marca 2023 @TJPL u mnie advance z kranówką miało zawsze wysokie pH i do tego tendencję do wzrostu w ciągu tygodnia. Może w glebie to mały problem, ale w hydro tylko woda miękka lub RO z advance. Poza tym to bardzo dobre nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 kupilem: biobizz tripack, pk 13/14 plagron I calmag biobizza jak myslicie styknie? ziemie chyba wybiore all mixa chociaz ciagle mysle miedzy ta a canna terra profesional @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenWidow 0 Napisano 14 Marca 2023 Dobrze kupiłeś. Starczy na luzie. Sam tak jechałem długo. Jak chcesz coś dodać do tego to mikoryza/trichoderma i ewentualnie bakterie, ale to już kosztuje. Grate White Plant Success - dobra i tania mikoryza/trichoderma. Gleby typu allmix się wiele nie różnią - najlepsza moim zdaniem to Gold Label Special Mix. Trochę droższa, ale warto. Siewki lepiej trzymać w light mix przez pierwsze 2 tygodnie, bezpieczniej. Kup sobie mały worek jakiegoś light mixa na ten cel. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach