OlaLola 65 Napisano 28 Marca 2023 @Truman bedzie co sledzic , ciekawie sie zapowiada, trzymam kciuki ! PS. gdzie kupiles lampy ? sprawdzaja sie dobrze ? zrobiles juz kilka upraw na nich ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 29 Marca 2023 @OlaLola Zapraszam. Jeśli chodzi o lampy z Aliexpress, producent yxo youxinou. Mam je od jakichś 10 upraw i nie zawodzą mnie jak na razie. Witam, Cały czas te same parametry i nawozy. Lucas formuła micro:bloom (1:2 proporcje) Ph 6.0 EC 1.8 i rośnie, bardzo dużo wody piją, zaczynam za tydzień zmniejszać im temp. Walczę z wilgotnością, w pomieszczeniu stoją 2 boxy hydro, trzeba było dokupić duży osuszacz. Ale daje rade i na oknach już nie ma oznak nadmiaru wilgotności. Parę fotek z poniedziałku, rosną i puchną ładnie. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 29 Marca 2023 A co one tak schodkowo rosną w jednym kierunku coraz wyższe? Tak jakby z jednej strony miały lepsze warunki niż z drugiej, chyba że tak ustawione specjalnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) @Bob drzewny Może być tak że lampa z lewej strony świeci mocniej i dlatego, tak mi się wydaje. Perspektywa robienia zdjęcia też może 🙃🙄. Oznaczaj mnie w postach to wtedy mogę szybciej odpisać 🥴 Kolorki ładne, teraz testuje sobie balans pH, a mianowicie daje Ph przez tydzień w przedziale 5.6-5.8, następny tydzień 5.8-6.0 i wydaje mi się to działać. Edytowane 29 Marca 2023 przez Truman 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 29 Marca 2023 Fryzjera jakiegoś kiedy planujesz zrobić ?😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 29 Marca 2023 @Katastrofedens W piątek następny w 3-cim tygodniu kwitnienia, jak już zaczną budować kwiaty, zminimalizuje też transpirację, bo za ciepło chyba jest i dużo wody idzie przez liście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 10 Kwietnia 2023 @Truman a ktory konkretnie posiadasz model lamp, znalazlam je na ali, ale jest 6 opcji 😄 3000k660IRUVBlue 3500k660IRUVBlue 3000K Mix 660nm 4000k660IRUVBlue 3500K Mix 660nm 4000K Mix 660nm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 10/04/2023 o 23:12, OlaLola napisał: @Truman a ktory konkretnie posiadasz model lamp, znalazlam je na ali, ale jest 6 opcji 😄 3000k660IRUVBlue 3500k660IRUVBlue 3000K Mix 660nm 4000k660IRUVBlue 3500K Mix 660nm 4000K Mix 660nm Hej ja konkretnie mam 3500K z IR,UV, i blue. A nie chcesz dołożyć parę groszy i kupić jakieś mars hydro albo spider farmera? Witam wszystkich , Dzień 30 kwitnienia - 4 tydzień, jak dojdzie paczka zaczynam im lać specyfiki na puchnięcie. Wczoraj miały ostrą defoliacje a dzisiaj zmieniam wodę. Wczoraj dodałem Flash clean żeby rozpuścić zalegajace sole w keramzycie. Niestety za szybko i za dużo chciałem i zestresowałem 3-4 topy główne, za dużo im światła dałem tak mi się wydaje. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 19 Kwietnia 2023 @Truman pokazalbys jak wygladaja u ciebie korzenie w takiej fazie kwitnienia ? u mnie zawsze one sa brazowe i brzydkie 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 19 Kwietnia 2023 @OlaLola niestety nie jest to możliwe,doniczki sa pełne keramzytu i mam podkladki pod nimi, które zatrzymują wzrost korzeni do zbiornika. Mam zdjęcie z innego systemu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 19 Kwietnia 2023 Nie myslales nad zmiana plastikowych na materialowe ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 19 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, OlaLola napisał: Nie myslales nad zmiana plastikowych na materialowe ? Że co ?🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 19 Kwietnia 2023 Teraz, Truman napisał: Że co ?🤔 mialam na mysli doniczki z wilmy na materialowe 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 19 Kwietnia 2023 2 godziny temu, OlaLola napisał: mialam na mysli doniczki z wilmy na materialowe 😛 Nie myślałem o tym, jest jak jest. W hydro to nie ma znaczenia w czym są korzenie. Obawiam się że materiałowe mogły by pleśnią obrosnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Maja 2023 Yo yo yo, nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem 😁😉🤭 dawaj aktualizację @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) Czołem Typie ! Widzę że dalej jedziesz w hydro. Sam małymi kroczkami zmierzam w tym kierunku. Ładnie tam u Ciebie, będę zaglądać tu czasem. Dawaj upka jak Ci idzie Edytowane 14 Maja 2023 przez Wladimir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach