gtafan 13 Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Siemano, prosił bym o pomoc, radę w jaki sposób mogę utrzymać niską roślinę, ponieważ mój growbox ma niecałe 90 cm. Na razie staram się wykonać LST lecz codziennie główny szczyt rośnie i muszę przesuwać drucik. Pytanie czy dobrze robię jeśli nie to prosił bym o radę. Jest to 24 dzień rośliny i jest to moja pierwsza roślinka. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez gtafan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Stycznia 2023 @gtafan Większa doniczka by się przydała, jak chodzi o lst to nie do końca tak ma to wyglądać. Weź przesadź roślinę do większej doniczki, podsusz ziemie, by nie była mokra i wtedy gnij główny szczyt do ziemi, by stożek wzrostu kierował się w bok, a nie do góry, a następnie doginaj odroślą przypinając je do ziemi drutem, roślina cała powinna leżeć. Tutaj masz przykład. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 20 Stycznia 2023 @Zielone krainy Dzięki wielkie jutro biorę się za przesadzenie, a myślisz że mógłbym zrobić topping?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Stycznia 2023 @gtafan To zależy, jak to automat to nie, jak fotoperiod to możesz robić topping lub fim. Jeszcze jedna kwestia to folia na ścianach, jak to jest folia kuchenna to wymieniłbym ją na koc termiczny ratunkowy, koszt 5 zł, a ma nieporównywalnie lepszy współczynnik odbijalności światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 24 Stycznia 2023 @Zielone krainy Zmieniłem doniczkę mocniej odegłem szczyt by poprowadzic go bardziej przy ziemi dziś zrobie kolejne odginanie na topping narazie się nie zdecydowałem, dzięki za wszystkie rady a z koca termicznego też skorzystam pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Stycznia 2023 @gtafan Od razu lepiej, kup sobie też krople heliga w ogrodniczym i papierki lakmusowe w aptece do sprawdzania ph ziemi i wody, abyś mógł je mieć pod kontrolą, liście wskazują, jakby były lekkie zaburzenia ph w ziemi. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 26 Lutego 2023 @Zielone krainy proszę pomógł byś mi okroeślić płeć rośliny bo chyba wydaje mi się że to chłop @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Pokaż niżej i bliżej co przy łodydze wyrasta, bo ciężko dojrzeć. 😄 To chyba jest facet Edytowane 26 Lutego 2023 przez Prograss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 26 Lutego 2023 @Prograss nie wygląda to za dobrze Poczekam pare dni i zobaczymy co będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 26 Lutego 2023 @gtafan Jak pączki się nie otwierają i włoski z nich to znaczy, że jajca. 😕 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 26 Lutego 2023 @Prograss 5 dzień po zmienie światła 12/12 dam im jeszcze 3 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) @gtafan Na moje to jest facet, one chyba powinny otwierac sie wraz z pokazaniem sie. To Twoja jedyna roślina w boksie? Skąd masz nasiono? Co to za odmiana? Edytowane 26 Lutego 2023 przez Prograss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 26 Lutego 2023 @Prograss Tutaj mój błąd bo nasiono za 2 zł z olx i to moja jedyna roślina box własnej roboty, nawet nie wiem jaka odmiana wiem tylko że mała ilość thc @Prograss właśnie siedzę na legitnych stronkach i wybieram nowe nasiona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 26 Lutego 2023 @gtafan Daj znać co wybrałeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 26 Lutego 2023 @Prograss automaty 1:1 zależy mi na czymś nie mocnym, a żeby też miało cbd. Plus pestka w gratisie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Lutego 2023 @gtafan Odmiana męska niestety, nie ma sensu tego trzymać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtafan 13 Napisano 27 Lutego 2023 @Zielone krainy dziś wywalam i czekam na nowe nasiona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach