P3p3 3 Napisano 4 Stycznia 2023 Siemanko, co może im dolegać, pierwsze 2 zdjęcia Auto Ak, ma 16 dni( wszystkim lałem na zmiane Canne Rhizotonic i Plagron Alga grow). Ostatnie zdjęcie przedstawia Gorilla Cookies od Fast Buds ma 22 dni. Obie sąpod lampą MH Ts1000 ok.50 cm nad roślinkami. Z góry dziękuje za pomoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2023 @P3p3 Nic stresznego się nie dzieje, sucho wygląda ziemia, możesz mieć lekki problem z ph , monitorujesz je? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) @Zielone krainy Ziemia na zewnątrz może wydaje sie sucha, ponieważ chyba je przelałem i kilka dni suszy im zrobiłem ale wewnątrz jest jeszcze wilgotna, co do ph to staram się utrzymywać je w okolicy 6,5, dzisiaj przykuły moja uwage te kropeczki na młodej i pomyslałem czy to może byc niedobór magnezu? Edytowane 4 Stycznia 2023 przez P3p3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2023 @P3p3 W ziemi u tak młodych roślin, nie wyjdzie niedobór magnezu, chyba, że masz coś przyblokowane w ph ziemi, wtedy roślina pewnych pierwiastków nie może wchłaniać, lub ma przyswajanie mocno ograniczone, sprawdź ph ziemi, np. płynem heliga, lub miernikiem elektrycznym ph, potem dostosuj ph do ziemi , by było w okolicach 6,2 i podlewaj po całej donicy, niech nie będzie całkiem sucho, nie musisz czekać na całkowite przeschnięcie, tylko czekasz, aż będzie delikatnie wilgotna , nie bagno, i lejesz po nie dużo np. 300 ml , ale po całej po wierzchni donicy i trochę więcej zaraz pod roślinę.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 4 Stycznia 2023 Ten płyn dojdzie mi pewnie pojutrze wiec dzisiaj jeszcze podleje Oazą, chyba 6,5 ph ma to postaram się lekko zbic, bede informował na bierząco @Zielone krainyTak jeszcze z innej beczki pytanie, myślisz, że wyjdzie na plus dodanie do tego ts1000, ts600? metraż 60x60x140 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2023 @P3p3 Najgorszym pomysłem jest podlewanie wodą mineralną, po pierwsze nie masz kontroli nad minerały, jakie wchodzą do ziemi, lej kranówkę, kup paski lakmusowe w aptece i nimi sprawdzaj ph. Woda najlepiej odczekana 24 h ta z kranu, by chloru nie miała. Teraz nie ma sensu wkładanie innego panelu, ale na ostatnie 2-3 tygodnie kwitnienia może to jakiś sens mieć, jako dodatkowy bodziec , choć na tą powierzchnie, jaką masz ts 1000 jest w pełni wystarczalny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach