Boogie 88 Napisano 21 Grudnia 2022 Mam dwie rośliny i dwa pytania. Obydwie poszły do ziemi 15 października. 1. Purple Haze (foto) Roślina po FIM, LST, ziemia plargoon, lekko nawożona Growem i odstaną filtrowaną kranowką. Żółcieją liście i schną. 2. KushOG (auto) Ciemne liście od zewnątrz (na foto słabo widać), dostaje Blooma. Jednak bardziej ciekawi mnie czy urośnie, bardzo szybko zakwitła, po jakiś 3 tygodniach top ładnie puchnie ale praktycznie nie wypuściła żadnych innych łodyg.. Coś ominąłem na wegu? Obydwie pod lampą ts600 PH nie mam czym mierzyć, wszystkie te tanie mierniki do dupy, płyn heigliha pokazuje między 5 a 6. Zauważyłem też te małe żółte przecinki, jeśli mogą mieć one wpływ na kondycję roślin. Poradzicie coś? Bo ewidentnie coś mam źle i potrzebuje waszej pomocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 21 Grudnia 2022 a jakie odzywki do kwitnienia uzywasz bo mnie tak sie działo jak roslina sama sie zjadałą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Grudnia 2022 @Boogie pH między 5-6 jest trochę za nisko. 6-7 w ziemi należało by trzymać. 1. zablokowana przez pH. 2. Zwyczajnie głodna . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) @ciechen Plargoona Grow daje lekko, ogólnie oszczędnie daje odżywki, Mam też power zyme i roota od Hesi. Ale tej ich nie leje (nie wiem czy słusznie) @Udyr Z tym pH mam ciągle problem z pomiarem i zrozumieniem tego..wcześniej miałem pod 8, kupiłem pH- żeby zbić, to zbiłem za dużo, a dawka była mniejsza niż zalecana.. aby odblokować, pH musi wrócić do optymalnego poziomu i dopiero dać odżywki? Czy lać to razem? I czemu jest z niej praktycznie tylko top? Wygląda jakbym ją w pc boksie chodował 🙂 Edytowane 21 Grudnia 2022 przez Boogie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Grudnia 2022 @Boogie pH musi wrócić do normalności. W innym przypadku nagromadzi się dużo nawozów w ziemi i nic z tego dobrego nie wyniknie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 21 Grudnia 2022 @Udyr Kurde, sprawdziłem jeszcze raz. Płynem Helliga kolor jest jasno zielony, więc teoretycznie jakieś okolice 7. Nie kumam jak mówiłem. Efekty jak zablokowanegp pH, a niby jest w normie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 21 Grudnia 2022 warto też pamiętać że różne składniki wchłaniają się przy różnym ph, także roślina lubi jak ph "pływa" troche w lewo trochę w prawo, warto jest zmieniać mieszankę nie lać na jedno kopyto cały czas tak samo. ale tak jak pisał udyr przy uprawie soil w glebie trzymać warto trochę wyżej ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach