Truman 103 Napisano 24 Lutego 2023 @Scoobi jedna tabela jest do hydro/coco, a druga tabela jest do soil. Jak juz używasz tych nawozów, najlepszą opcją nawożenia z tej serii jest Lucas formula, poczytaj sobie, lecę na tym już 4 grow i bez żadnych problemów. Generalnie daje 1:2 micro:bloom. Obowiązkowo krzem Obowiązkowo CalMag Obowiązkowo witaminy Obowiązkowo enzymy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 24 Lutego 2023 @Udyr właśnie nie wiem, @doominik ty ich używałeś,może się wypowiesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) @Scoobi Ja trzymałem się proporcji pod hydro, tylko musiałem zmniejszyć dawki, bo to co pni zalecali to o wiele za dużo, spaliłem polowe uprawy z wodą z kranu pH mi cały czas leciało do góry. Praktycznie co dwa dni musiałem łac pH-. Wyniki były bardzo dobre, ale było z tym trochę zabawy. Nie próbowałem ich z wodą RO Edytowane 24 Lutego 2023 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 24 Lutego 2023 @Truman dzisiaj wymieniałem wodę,z ciekawości zastosowałem ta technikę,zobaczę co z tego będzie,dodatkowo dałem ghe pro bloom 2ml/10l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Lutego 2023 @Scoobi technika sprawdzona kilkukrotnie z dobrymi rezultatami, pilnuj tylko odpowiedniego pH, pozwalaj balansować pH w przedziale 5.5-6.5, dużo więcej się wchłania dobroci. Pamiętaj do pożywki zawsze na początku daje się krzem, potem CalMag a na końcu resztę. Ta boostery bym sobie odpuścił, jechał na tej formule do 4 tyg flo, dał bym Green sensation przez 2 tygodnie i efekt murowany. GS dajesz 1ml/L i resztę EC uzupełniasz Lucas formula @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) @Truman jakie EC miałeś? Green sensation już sobie podaruje,przy następnym moze spróbuje Edytowane 24 Lutego 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Lutego 2023 @Scoobi zależy od roślin, niektóre czują się na flo dobrze przy EC 1.6-1.8 a zdarzało mi się że dobijałem 2.5 i nic złego się nie działo. Te wszystkie tabelki, schematy można sobie wsadzić, naucz się obserwować roślinę ona Ci sama powie czego potrzebuje. Poczytaj sobie o przenawożenia o niedoborach i wtedy będziesz wiedzieć co ci mówi roślina. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Co to może być za robak? Dzisiaj go znalazłem Edytowane 25 Lutego 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 25 Lutego 2023 To jest jakiś ćpun robak. 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Lutego 2023 @Scoobi trochę jak stonoga murowa wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Panowie spuchną one jeszcze bardziej? Zrobic lekka defoliacje? Edytowane 1 Marca 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Problem z wilgocią załatwiony,dałem wiekszy osuszacz,tylko EC skoczylo o 0.2 odkąd go stosuje,muszę teraz na to zwracać uwagę,obecnie EC mam na poziomie 1.8. Nurtuje mnie jedna sprawa,pomiędzy czujnikiem INKBIRD a osuszaczem jest 10% różnicy,osuszacz jest zawieszony w połowie wysokości roślin,czujnik 5/10cm nad topami,którym się sugerować? W środę wymienię wodę,według wzoru lukasa,będę się starał utrzymać EC na poziomie 1.5,zastanawiam się nad defoliacją lisci,warto jeszcze teraz to robić,czy lepiej zostawic je już w spokoju? Jedna dopiero zaczyna budować kwiaty,albo nic z niej nie będzie 😒 Trochę spraw zawaliłem,ale postaram się poprawić 😃 Co myślicie o nich,uda się zebrać chociaż z 300? @Udyr @doominik @Truman Edytowane 5 Marca 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Marca 2023 @Scoobi Ja zdecydowanie wywaliłby trochę liści-od razu zobaczysz różnice w wilgoci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 8 Marca 2023 @doominik zauważyłem,ze niektóre liscie wykręcaja się i usychają (gdzie nie gdzie brązowe plamki),czego może to być niedobór? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Marca 2023 @Scoobi plamy na liściach w górnej części rośliny to często niedobór wapnia. Może to być niskie p-wapń lepiej się wchłania przy wyższych wartościach. U mnie takie niedobory czasami pojawiają się przy odmianach z przewagą genów indica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) Dałem dodatkowo fosforu i Calmag 0.5ml/l,temperature wody obniżyłem do 19.5 stopnia,EC 1.9 pH 5.9 Spuchną jeszcze czy już raczej nie? Wyrobią się w 4tygodnie? @doominik Edytowane 11 Marca 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Marca 2023 @Scoobi zdecydowanie jeszcze sporo powinny napuchnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 11 Marca 2023 @doominik mam nadzieje,bo trochę kiepsko to wygląda… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Marca 2023 Przeważnie najbardziej puchną jak już się jie wyciągają, czyli 3/4 tygodnie przed końcem. ja bym powoli liście wywalał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 13 Marca 2023 @doominik właśnie się boje defoliacji,ze za bardzo je wygole i nie będą się rozwijały….nie jest za późno na takie rzeczy? Mogę gałązki gdzie popcorn rośnie wywalić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach