ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Marca 2023 Wywalaj tylko liście, które odstają od pozostałych, żółte, suche, z rdza, z kropkami, które po prostu wyglądają na "dziwne" wszystkie inne potrzebne są do fotosyntezy. Pamiętaj, że światło przechodzi przez 5 liści - mimo, że jest to ciężkie do zrozumienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 14 Marca 2023 @ZielonyTabaluga te małe pąki z dołu tez usunąć,czy lepiej zostawic? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 14 Marca 2023 @Scoobi Ja nie jestem zwolennikiem usuwania czegokolwiek, jeśli w czymś nie przeszkadza. Jedni Ci powiedzą, że wszystko od dołu usuwać, aby góra miała bodziec do wzrostu, drudzy, że nie dotyka się niczego, co jest zdrowe. Ja jestem w tej drugiej grupie i twierdzę, że lepiej nie kaleczyć rośliny bez potrzebnie bo i tak to benefitów nie da. Przy AK tak właśnie jednej usunąłem spody i dolne pąki. I topy były niby odrobinę większe, ale nie były takie zbite. Roślina i tak całą energię skupia na swoją końcówkę - czubek, więc dół nie odgrywa realnej roli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Marca 2023 @Scoobi stopniowo możesz usuwać liście, nie za dużo na raz i będzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 14 Marca 2023 Pousuwałem chore liście i trochę innych,mam nadzieje,ze im to na dobre wyjdzie 🙈 Zmieniłem wodę : GHE Calmag 1ml/l GHE Grow 0.8ml/l GHE Micro 1.6ml/l GHE Bloom 2.4l/l Canna PK 13/14 0.5ml/l Canna fosfor 1ml/l Ph 5.9 EC 1.8 Ostatnio taki zestaw podałem i zaczęły fajnie puchnąć,żeby każda była jak ta na zdjęciu,to byłoby idealnie 😏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 14 Marca 2023 Coś tam puchnie jak stoisz z parametrami pożywki? @Scoobi Który to tydzień kwitnienia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) @Truman wiesz co,ciężko mi określić,bo miałem problemy,nie chciały z początku kwitnąć,ale jak patrzę tak na zdj to tak koło 10 lutego chyba zaczęły,myśle,ze za miesiąc będą gotowe. Ja się cieszę z tego co jest,pierwszy raz robię w hydro,jest dużo do poprawienia,sam to widzę,ale nie mam co narzekać. Wyżej napisałem,co wlecialo do zbiornika Edytowane 14 Marca 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 @Scoobi Moim zdaniem za dużo specyfików dodajesz i jedno blokuję drugie. Takie moje skromne spostrzeżenia. PK 13/14, fosfor, ghe bloom. Stawiałbym na jeden specyfik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 15 Marca 2023 @Truman będę wodę wymieniać za tydzień to dam tylko bloom,dzięki ✌🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 @Scoobi Ładuj PK 13/14, CalMag Micro Tylko pamiętaj o kolejności, zawsze rozpuszczaj najpierw CalMag lub krzem jeśli masz, następnie micro, a jako uzupełnienie całości do osiągnięcia danego EC jako ostatnie dodajesz pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 15 Marca 2023 @Truman czy podczas dodawania nawozow do wody w celu podlania rośliny w ziemi tez ma znaczenie kolejnosc ich dodawania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 27 minut temu, Lady Green napisał: @Truman czy podczas dodawania nawozow do wody w celu podlania rośliny w ziemi tez ma znaczenie kolejnosc ich dodawania? Jasne że ma. To zależy jakie nawozy dodajesz, niektórzy producenci informują o tym na swoich etykietach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 15 Marca 2023 @Truman no to ja calmag zawsze dodawałam do wody jako ostatni... 🙈 Używam nawozów z biobizz i właśnie nie ma na nich żadnych zaleceń, w start pack nie było nawet tabeli dawkowania, mam tylko to co znalazłam w necie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) @Lady Green tak bloom mi się właśnie kończy,a mam litr pk 13/14 to go akurat zastąpię,a co z Grow? krzem mam,ale podobno się dużo tego na kwitnienie nie daje,zgadza się? Edytowane 15 Marca 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 54 minuty temu, Scoobi napisał: @Lady Green tak bloom mi się właśnie kończy,a mam litr pk 13/14 to go akurat zastąpię,a co z Grow? krzem mam,ale podobno się dużo tego na kwitnienie nie daje,zgadza się? Lej PK 13/14 też zrobi robotę, chociaż ja osobiście leje GS od plagrona. Krzem polecam w fazie wegetatywnej, buduje ściany komórek. Do wody daj krzemu na kwitnieniu 1/3 dawki do połowy kwitnienia. Jeśli chodzi o grow to ja wgl nie używam, jak ci pisałem wcześniej lecę lucas formula, azot masz w butelce micro poczytaj skład 1 godzinę temu, Lady Green napisał: @Truman no to ja calmag zawsze dodawałam do wody jako ostatni... 🙈 Używam nawozów z biobizz i właśnie nie ma na nich żadnych zaleceń, w start pack nie było nawet tabeli dawkowania, mam tylko to co znalazłam w necie. Nawozy od Biobizz są dobre ale niestety mało wydajne, duże ilość trzeba tego lać. Osobiście nie używałem. Jeśli lecisz organie, polecam poczytać o żyjącej glebie "living soil". Tylko taka gleba musi się gotować min. 4 tygodnie. Ale to już lektura dla Ciebie nie zagłębiam się w szczegóły. Pozdro hydro maniak 💦 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 19 Marca 2023 Wodę wymieniona,nawozy dalem według tabeli,trochę je tez przy okazji podwiązałem. Chyba powoli zbliżam się końca 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Marca 2023 Niezła dżungla 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 19 Marca 2023 @Mr.Green wiem,muszę popracować nad równym baldachimem w przyszłości 😬 Zrobić jeszcze defoliacja liści? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 26 Marca 2023 Macie może jakiś sposób żeby topy bardziej puchły?😬 Nie wywaliłem za dużo liści? EC aktualnie to 1.7,zacząć schodzić z dawki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 26 Marca 2023 Ripen można już lać? 3tyg przed ścinka czy 10 dni,która opcja jest lepsza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach