doominik 933 Napisano 1 Stycznia 2023 @Scoobi do wody RO ja zawsze dodaje calmag, bez tego często jakieś cyrki właśnie wychodzą. fioletowe łodygi to żaden problem. Sporo odmian tak reaguje, kiedy światło oświetla łodygi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) @doominik Właśnie leci 1ml/l,także powinno być teraz dobrze. Dzisiaj dodałem 10ml superthirve,lekki fryzjer wleciał. Ogolnie mam obieg zamknięty(ze względu na co2),podkręcilem lekko lampe i temperatura utrzymuje się na poziomie 30/31 stopni,wilgotność 85% przy wyłączonych lampach (przy włączonych 78%),macie jakies sposoby żeby zbić temperaturę i wilgotność? Chyba będę musiał zainwestować w drugi osuszacz😏 Druga sprawa,mam dodatkowy zbiornik,który napełnia wode w systemie,woda nie jest chłodzona,czy coś się stanie odżywce,jeżeli będzie tam przykładowo dwa tygodnie? Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Stycznia 2023 @Scoobi Przy systemie zamkniętym to tylko klimatyzacja tak na prawdę pomaga. Jak dołożysz osuszacz, to ryzykujesz dalszy wzrost temperatury @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 1 Stycznia 2023 @doominik właśnie wiem,ewentualnie jakiś mały wyciąg,który będzie się załączał powyżej 30stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 1 Stycznia 2023 @Scoobi jeśli będzie odpowiednio napowietrzona i bez dostępu światła to myślę, że da radę. Bez napowietrzania do tygodnia można trzymac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 3 Stycznia 2023 Nie „krzaczą” się zbyt mocno?🧐 Zastanawiam się,czy nie zmniejszyć im światła,obecnie maja 600ppfd,kusi mnie,żeby je przełączyć,ale chyba jeszcze je trochę przetrzymam. Siatke od dołu muszę czymś obciążyć,żeby nie podnosiła się do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Stycznia 2023 Czym mierzysz ppfd ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 4 Stycznia 2023 @Mr.Green luksomierza UNI-T UT383 i mnożę to razy 0.014,dokładność do 10% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 4 Stycznia 2023 @Scoobi jak wysoko ona wisi? Możesz ją bardziej rozciągnąć albo zbudować kwadratowy stelaż i wtedy przyczepić ją w wielu miejscach a nie tylko na rogach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 4 Stycznia 2023 @Soniq21 Nawet nie wiem jak wysoko mam ta siatkę 😅 Próbowałem kiedyś stelaż zrobić z PCV,ale mi nie wyszło,może z deski będzie lepszy muszę coś wymyślić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 4 Stycznia 2023 @Scoobi coś nisko się wydaje. Możesz spróbować linki i haki od naciagu rozpiąć między słupkami namiotutylko nie za mocno bo sie złoży i wtedy siatke opaskami platstikowymi przymontowac. Ewentualnie tak jak masz teraz tylko ominąć skrajny rząd siatki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 4 Stycznia 2023 @Soniq21 rosliny nie sa właśnie za wysokie,dlatego chyba zmniejszę światło na tydzień i może przełączę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Zrobiłem fryzjera,nie za mocno poleciałem?@Soniq21 @Zielone. Krainy Edytowane 6 Stycznia 2023 przez Scoobi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia 2023 @Scoobi mega zbite jak klomby 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) @Mr.Green To chyba dobrze,nie?😁😬 Edytowane 6 Stycznia 2023 przez Scoobi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia 2023 @Scoobi nie wiem.. nigdy tak nie miałem 😄 Moja wypowiedź nie była w tonacji iż to źle czy dobrze. Opisuje co widzę 😛 Jestem ciekaw co z tego wyskoczy 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 6 Stycznia 2023 @doominik mógłbyś zerknąć? zastawiam się czy światła im nie zmniejszyć,żeby się trochę wyciągnęły,jak myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia 2023 Może trochę wyżej lampy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 6 Stycznia 2023 @Scoobi świetna robota jak dla mnie, zazdroszczę korzeni 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Stycznia 2023 @Scoobi a to już flo, czy jeszcze veg? Możesz pokombinować, ale jak ci się za bardzo wyciągną, to tylko kłopot będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach