ogrodnik00 1 Napisano 10 Grudnia 2022 Witam, znalazłem jedno nasionko z poprzedniego sezonu (nasiona feminizowane), nigdzie nie było męskich, czy to oznacza że to nasiono również musi być feminizowane? Pytam bo to nasionko na wagę złota ;< @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Grudnia 2022 @ogrodnik00 Jak kupiłeś nasiona feminizowane i jedno ci zostało to jest feminizowane, ale to ty wiesz skąd to nasiono masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogrodnik00 1 Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy Peska z głównego topka z roślinki z poprzedniego sezonu. Roślinka ta była z peski feminizowanej. Pytanie więc brzmi czy ta pestka która została jest feminizowana, skoro nie miałem żadnej męskiej obok? Czy roślina żęska beż hermienia może oddać peskę? Edytowane 10 Grudnia 2022 przez ogrodnik00 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Grudnia 2022 @ogrodnik00 Może jak została zapylona przez odmianę męską, jak nie było odmiany męskiej, jaka by pyliła, to jest to prawdopodobnie pestka z hermy, jak jest to pestka z hermy, to jest spore ryzyko, że wyjdzie herma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogrodnik00 1 Napisano 11 Grudnia 2022 @Zielone krainy Lecz chyba większość krzaków na oucie hermi w pewnym momencie i oddaje pojedyncze sztuki pestek, chyba że się myle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Grudnia 2022 @ogrodnik00 Na pewno nie ma sensu startować z nasionem z hermy, bo herma zawsze jest gorsza od odmiany żeńskiej. Ja outdoor nie uprawiam, ale nie wydaje mi się, by większość hermiła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach