Gość Zielone krainy Napisano 25 Grudnia 2022 @Zumiacz Rozpiszę ci to, abyś mnie właściwie zrozumiał. 2 tydzień kwitnienia 0,5 ml na 1 l wody, 2 razy w tygodniu w poniedziałek i w czwartek. 3 tydzień kwitnienia tak samo, jak w 3 tygodniu. 4 tydzień kwitnienia dalej 2 razy w tygodniu - poniedziałek i czwartek, ale dawka 1 ml na 1 l wody. 5 Tydzień kwitnienia dawka taka jak w 4 tygodniu i też 2 razy w tygodniu. 6 tydzień dawka dalej 1 ml na 1 l wody, ale podawane 3 razy w tygodniu, poniedziałek, środa i piątek. 7-8 tydzień kwitnienia dawkę możesz próbować zwiększyć do 2 ml na 1 l wody, jak rośliny na to pozwalają i dalej 3 razy w tygodniu podawaj, kończysz 1-2 tygodnie przed planowaną kosą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 3 Stycznia 2023 Dzień 69/9/23 Panowie do tej pory szło wszystko gładko, chwile nie zaglądałem do boxa, dzisiaj wracam z pracy a tam taki widok na 2 - 3 liściach. Wnioskuję że zaczyna się niedobór P albo K nie potrafię ich odróżnić. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Zaatakował dopiero 1 krzaczka LSD i jest tylko na jednym szczycie. Ph w normie. Przed chwilą dostały 1ml/l PK 13-14 oraz 0.75ml/l Cal Maga oraz podniosłem Ph wody do 6.5, do tej pory lałem 6 - 6.2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 3 Stycznia 2023 Daj więcej cal maga 🙂 zobacz sobie zaczyna się niedobór wapni potem blokuje magnez i dupa 😅 a zaczynaja kwitnąć dosyć dobrze wiec potrzebują tego 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Stycznia 2023 Może być ze to wapń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 14 Stycznia 2023 Dzień 80/9/34 Zaczął się już 6 tydzień kwitnienia 🙂 Sziemanko, roślinki sobie rosną nawet dosyć puchną jak otworzę boxa wali niemiłosiernie. 🙂 Deficyt tego wapnia dosyć postępuje mimo że dostają podwójną dawkę. Zastanawia mnie jednak dlaczego na jednej roślince jeden szczyt ma deficyt a drugi wygląda dosyć normalnie. Dwa pierwsze zdjęcia to ta sama roślina tylko inny szczyt. Muszę wam przynać że ten drugi Grow lecę na pełnym luzie bez żadnej spiny i zaglądania do namiotu 10 razy dziennie 😄 monitoruję tylko warunki, podlewam i zobaczę co się tam u nich dzieje raz dziennie. Lampa na 100 % Dokupiłem drugi wiatrak mieszający żeby był lepszy przewiew. I dzisiaj odebrałem taki mały osuszacz 70W zobaczę jak się sprawdzi bo przy deszczowej pogodzie na dworze wilgotność mi skacze do 70% a nie chcę stracić kwiatków przez tą kur... plechę 😄 Panowie z waszego doświadczenia na jaki czas starsza filtr węglowy ? Zastanawiam się czy nie dokupić drugiego w razie czego jak by ten miał przestać filtrować. LSD 1# Drugie LSD również zaczyna atakować deficyt wapnia. 😕 Za to 2 roślinki z tyłu (Glookies) wyglądają na zdrowe i mają wszystko co im do szczęścia potrzeba 🙂 Wydaje mi się że będą z niej ciężkie i twarde topy 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Stycznia 2023 Dobrze idą. Ładnie wygląda. Kwit w pełni. Przy 6 tyg to już powoli się tam zacznie wyjadac to tu to tam. To nie tylko wapń ale pewnie i PK zaraz 🙂 Glookies widać że ładnie się obsypuja 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 4 Lutego 2023 Dzień 101 / 55 Chwile mnie tutaj nie było więc czas na update. Dziewczynki sobie rosną w najlepsze Glookies od tygodnia dostaję samą wodę więc pewnie w przyszłym tygodniu poleci kosa. Trchiomy full mleko z niewielką ilością bursztynu.. LSD chciałem jeszcze trochę podkarmić więc o tydzień dłużej dostawała papu. W LSD trchiomy już większość mleczne. Jedna LSD już się ugina pod ciężarem topów 🙂 2 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 21 Lutego 2023 Witam 🙂 Wyniki już są znane 🙂 Niestety nie mam żadnego zdjęcia z trymu 😕 Ogólnie podzieliłem temat na I klasę i na II. Druga to takie mniejsze topki a pierwsza to same szczyty 🙂 2 x Glookies I Klasa ( 96G ) II Klasa ( 52G ) 2x LSD I Klasa ( 93G ) II Klasa ( 66G ) Całościowy wynik to 307 G troszkę gorszy wynik niż w pierwszej uprawie ( 335G ) ale i tak jestem zadowolony 🙂 Dziękuje Panowie za pomoc i temat do zamknięcia 🙂 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 21 Lutego 2023 Nie mam co zrobić z ostatnim plonem a już mam plan na następny grow.... 4 sezony i z nasion tych droższych, nie po parenaście pln 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 21 Lutego 2023 @Zumiacz topy pokaż @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 23 Lutego 2023 @Kibic Proszę bardzo 🙂 LSD Glookies 2 1 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Lutego 2023 Przepysznie to wygląda kolego, świetna robota 🤝 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach