Udyr 2,139 Napisano 28 Listopada 2022 @Xardas511 wyrywaj i miej na nie oko. Dopóki jajca się nie otworzyły (a wygląda na to że nie) to będzie wszystko ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 28 Listopada 2022 Teraz, Udyr napisał: @Xardas511 wyrywaj i miej na nie oko. Dopóki jajca się nie otworzyły (a wygląda na to że nie) to będzie wszystko ok. Nie bedzie to mialo wplywu na jakosc topow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Listopada 2022 Dopóki nie dojdzie do zapylenia i powstania nasion to nie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Aktualizacja, zbyt dużo się nie dzieje aczkolwiek gelato większy ma już 72 cm, drugi chyba powoli zaczynac prostowac te topy o ktore sie martwilem. Nowe jajka sie nie pojawiaja staram sie codziennie sprawdzac nawet po 2 razy czy cos widac. Lekkie niedobory potasu pokazal duzy gelato ale po podlaniu juz jest ok. Ojebalem troche lisci z dolu ktore i tak juz swiatla nie widzialy i tez robily sie blade, zolte. Koncowki lisci zwezone i brazowe delikatnie nie wiem o co chodzi ale nie postepuje jakos wiec sie nie martwie, zdaje sobie sprawe ze i tak nie dam w 100% poprawnie nawozow i nie uzupelnie idealnie niedoborow. Goryl jest maly ale te male topki juz mega fajnie wygladaja widac duzo krysztalkow Lampa co 2 dni idzie do gory teraz znowu juz jest na 26 cm od szczytu wiekszego krzaka, on sie w koncu zatrzyma czy tak w nieskonczonosc bedzie musial leda podnosic Edytowane 2 Grudnia 2022 przez Xardas511 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Grudnia 2022 Zatrzyma się 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Sory za jakosc ale ciezko zlapac fokus na cos tak malego. Lipa, na tym duzym gelato jednak tworza sie caly czas jajka, wyrwalem dzisiaj az 4 z czego 1 duze. Jajka bardzo ciezko dostrzec i nie dam raczej rady nastepne 2 miesiace ogladac je co 2 dzien czy na pewno nic nie ma. Co radzicie zrobic? Wrzucam zdjęcia tego najwiekszego. Dodam ze na 2 gelato narazie nic nie znalazlem ale jednak juz jakies kiedys bylo wiec w kazdym momencie moze sie pojawic wiecej. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Xardas511 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 3 Grudnia 2022 Usuwaj jajca i do przodu 🍻 oglądaj dokładnie roślinkę i tyle 🤷♂️ nic już z tym nie zrobisz a szkoda wyrzucać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 @Xardas511 pokaż całego planta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) @Mr.Green wysylam Ci zdjęcia. Narazie innych jaj nie widzę, na liściach oznaki braku potasu chyba znowu, muszę dawkę zwiększyć. Lałem po 3 ml jakoś na litr terra flores. Edytowane 4 Grudnia 2022 przez Xardas511 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 12 Grudnia 2022 Update. Podlewam raz woda raz terra flores 3.5 ml/l Ph trzymam tak 6,3-6,5. Żeby obnizyc leję łyżeczkę octu spirytusowego. Rośliny już nie rosną w górę, topy powoli się powiększają, jajek narazie brak ale sprawdzam dokładnie każda galazke co 2 dni. Jeden gelato zeobil się jasny czy to niedobor potasu? Czy może ktoś ma inny pomysł co może dolegać patrząc na ilość nawozu jaka leję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Grudnia 2022 Ten jasny to azotu brakuje z pewnością 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 13 Grudnia 2022 @Mr.Green dolac trochę terra vega do nawozu? Może znasz jakieś proporcje żeby nie popalić w druga stronę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Grudnia 2022 Niestety nie pomogę.. Ja tylko organicznie. Sorki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 27 Grudnia 2022 Jedzie apdejt. Podlewam co 2 dni 500-600ml na sztuke. Z nawozow to jak byly braki azout dolewalem do flores troche vegi, różnie czasem 3.5ml flores i 1.5 vege potem troszke zwiekszalem dawki. W zeszlym tygodniu 2 razy podlalem pk 13/14 pomieszanym z flores. Teraz leje 5 ml flores samo. No i ogolnie lipa sie odjebala bo 4 dni nie byly podlewane jak je zobaczylem to byly w bardzo oplakanym stanie niestety zdjecia nie zrobilem, ale widac ile lisci sie wysuszylo ktore odrywalem praktycznie bez zadnej sily na nastepny dzien. Teraz wyglad sie poprawil o wiele ale jednak widac ze ciezko mialy wciaz sa jasnozielone i podsuszone konce lisci. A poza tym to gelato cos tam zaczyna nabierac na objetosci, topy goryla ladnie wygladaja, jednego zerwalem na test z ciekawosci to ladnie mnie pierdolnelo juz sie boje co bedzie jak dojrzeja. pozdro 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Aktualizacja Myślę że niedługo będzie można scinac goryla tylko sprawdzę go pod lupą która przyjdzie w następnym tygodniu. Gelato będzie musiało poczekać ze wzgledu na niezbite i male topy chyba że trchiomy też będą już mleczno brązowe wtedy ścinam. Ogólnie mega średnio wyglądają od czasu przesuszenia, goryl dostał fioletowo żółte liście nie mam pojęcia dlaczego Podlewam cały czas Flores jakieś 6 ml na litr pH 6.2-6.5 zbijane octem. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Xardas511 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Stycznia 2023 Nie są może topowe topy ale też nie są złe 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas511 26 Napisano 27 Stycznia 2023 Jest ktoś w stanie powiedzieć co to za dziwne zjawisko na 1 zdjęciu? Ta otwarta zielona kulka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 27 Stycznia 2023 Co to masz za odmianę? Bo identyczna jak moja.... kolor, łamiące się liście.... ja mam ją podpisaną Lemon Haze zdaje się.... a jest identyczna jak druga Purplu Kush 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Stycznia 2023 @Xardas511 co dokładnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Stycznia 2023 Według mnie już czas ją ścinać, patrzyłeś dokładnie tricho ? Mlecznie jest napewno fest. Albo wypadło z tego calyxa nasiono. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach