Uzytkownik456 0 Napisano 28 Października 2022 (edytowane) Witam, mam pytanko mam 2 auto , rośliny mają już drugi dzień pod ledami ale rosną jakoś w górę, po zdj. Powiedzcie mi czy mam się czym martwić ? Oświetlenie 2 x LED 1050 lm na jedną roślinę 6500 k potem docelowo planowałem ledy o odpowiedniej ilości lm na obszar o barwie 3000 k. Edytowane 28 Października 2022 przez Uzytkownik456 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 28 Października 2022 @Uzytkownik456 wyciągają się, daj światło niżej, podsyp delikatnie ziemią aż pod listki. Co to za gleba i jaki masz box? @Tester przenieś na inny dział ten temat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 28 Października 2022 (edytowane) Światło jest już 10 cm nad roślinami dziś będę jeszcze oprawkę ucignal żeby były same ledy ziemia uniwersalna 5.5-6.5 pH. I jak przenieść.. temat? 16 minut temu, mirecki napisał: @Uzytkownik456 wyciągają się, daj światło niżej, podsyp delikatnie ziemią aż pod listki. Co to za gleba i jaki masz box? @Tester przenieś na inny dział ten temat. Box 40 x 60 cm Edytowane 28 Października 2022 przez Uzytkownik456 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,405 Napisano 28 Października 2022 @Uzytkownik456 przeniosłem temat, daj więcej ziemi do doniczek , roślina jeszcze nie ma dużych korzeni więc łatwo ją wyciągniesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 28 Października 2022 Prosze mi powiedzieć jak usunąć temat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 28 Października 2022 @Uzytkownik456 zostaw go, a jak chcesz usunąć to pisz do @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 28 Października 2022 właśnie, po co usuwać, a one mogą się tak wyciągać prewencyjnie żeby wygrać z konkurencją. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 29 Października 2022 Co to za żarówki przede wszystkim? Jak się da to ściągaj te osłonki z nich(plastikowe kopułki) Podwazasz śrubokrętem płaskim, albo czymś i same powinny odskoczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Października 2022 @Uzytkownik456 te niebieskie ściany też nie pomagają wcale w dystrybucji światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 31 Października 2022 Nic mi z tego nie wyszło, rośliny się wyciągały i wyciągały, może pestki były jakieś lewe ale jedna z nich była chermetycznie zamknięta w oryginalnym opakowaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 31 Października 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Uzytkownik456 napisał: Nic mi z tego nie wyszło, rośliny się wyciągały i wyciągały, może pestki były jakieś lewe ale jedna z nich była chermetycznie zamknięta w oryginalnym opakowaniu. To nie wina pestek. Światło było za bardzo rozproszone zamiast kierunkowo padać na roślinkę. Ciemnie ścianki donicy zamiast odbijać światło to je pochłaniały. To że dla twoich oczu jest jasno nie znaczy że roślinka widzi tą jasność tak samo jak ty. Po pierwsze musisz użyć żarówek bez klosza. I rada weź puszkę od piwa która jest srebrna w środku, utnij górę i dół puszki robiąc z tego pustą tubę. Następnie wsadź do doniczki żeby roślinka była w środku tej tuby i przy górnym otworze wsadź LED bez klosza. Zobaczysz że się wyciągać nie będzie. Ty miałeś jakiegoś BOX'a ?, bo jak nie to 70% światła uciekało bokiem :). Edytowane 31 Października 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach