bobas1212 73 Napisano 10 Października 2022 Siema 👋 Panowie, tak jak w temacie. Jeśli zmierzę PH roztworami ( 4.0, 9.18 oraz 6.86) To jeśli mam jeszcze opcje do mierzenia (US i PPM) To czy muszę tez To zmierzyć, czy już samo PH tych trzech pomiarów wystarczy aby skalibrować automatycznie resztę? Nie mogę znaleźć tanio płynów do pozostałych pomiarów 😔 1413, 12.88, 111.8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 10 Października 2022 @bobas1212 ja jak w glebie uprawiam to pH tylko mierze @Udyr @Zielone krainy wy mierzycie PPM ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Października 2022 @bobas1212 masz miernik pH/ec w jednym ? Osobiście patrzę tylko na pH, w wodzie kranowej już jakieś sole są i nie zaprzątam sobie głowy tymi wartościami ppm. Nawozy po tabelce producenta lecę i w razie potrzeby zmniejszam/zwiększam patrząc na wygląd rośliny. Mam oddzielnie te dwa mierniki, ale nie używam tych od ec. Kalibrację powinieneś mieć w manualu do miernika. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Października 2022 @Wiesiu Ja mierze i ph i ec , ale w późniejszym etapie , jak idą większe dawki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach