Nomad97 3 Napisano 20 Września 2022 Siemka Panowie mam pytanie ścinka wypadać będzie na połowę października ale niestety tak jak wiedziałem już od początku że największym problemem nie będzie uprawa tego ani transport do domu tylko właśnie powolne suszenie a później do słoiczka Teraz tak mam 3 opcje pamiętajmy że jest to październik więc wilgoć i zimno 1.Suszenie w stodole na piętrze tam gdzie moi dziadkowie składują siano ogrom przestrzeni dużo miejsca 2.Suszenie w domu na strychu dodam że tam też jest dużo miejsca i konstrukcja tego strychu nie jest w stanie zamkniętym więc przepływ powietrza jest 3.Suszenie na strychu podczas dnia ale gdzieś od godziny 20 do godziny 7 rano mógłbym to suszyć w pokoju i rano znowu na strych Ps.lepiej w siateczkach małe topki czy na żyłce większe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 20 Września 2022 Ja bym wybral 2 opcje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Września 2022 9 godzin temu, Nomad97 napisał: Ps.lepiej w siateczkach małe topki czy na żyłce większe mniejsze topki szybciej się wysuszą, jak masz dobre warunki suszenia to można większe topki suszyć jak nie jest idealnie to pociąć je na mniejsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 21 Września 2022 Ogólnie to warunki suszenia wypadną gdzieś na połowę października w domu możliwości nie mam bo przypał by mógł być i ryzykuje tym stryszkiem bo trochę tego będzie do suszenia ale wczoraj wpadłem na pomysł by kupić z 2 wiatraki nie duże z alledrogo za 20 Ziko na USB i dać na suszenie do garażu gdzie będzie temperatura zbliżona jak ta na zewnątrz to pewnie będzie od 5-6 w górę zależy jaką pogoda ale chcę ogarnąć zrobić ogrzewacze z donic ceramicznych do tego wkłady w postaci zniczy i myślę że takie 2 w jakimś stopniu zwiększa tą temperaturę w garażu @Tester @Nomad97co myślicie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Września 2022 @Nomad97 plecha może sie zapewne pojawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 21 Września 2022 Dlatego też zrobię test z tymi ogrzewacza mi z donic ceramicznych do tego dwa wiatraki jaka będzie wtedy temperatura i czy jest sens w tym miejscu bo akurat pasuje mi tam najbardziej bo garaż zamknę na kłódkę i nikt nie ma tam wstępu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Niemedyczny_Użytkownik @Tester Co myślicie ile jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 jeszcze sporo przezroczystych. I patrz na sam kwiat, na liściach zazwyczaj szybciej się zmieniają. Jeśli wszystkie tricho będą mętne to można ciąć, a najlepiej jak pojedyncze brązy się pojawią. A gdybyś napisał ile ma dni to byłoby łatwiej cokolwiek wywróżyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Udyr kiełka wypuściła 30 kwietnia odmiana nethern Passion 2.0 To mój pierwszy raz ogólnie i jestem w tym zielony a nie chce już na finiszu spieprzyć Tak się prezentują z dnia 20 września pierwsza ma lekko ponad 3m druga lekko ponad 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 módl się o łagodną pogodę, pewnie połowa października będzie gotowa. Kawał habazia Ci wyrósł. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Udyr czyli takie 3 tygodnie więc do końca września można spokojnie nawozić i pryskać tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 patrząc na jej dobry kolor to właściwie już bym odpuścił nawozy. Jeśli nie będzie plechy to będziesz mieć co puffać na zimę ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Udyr Czy jest coś co mogę teraz robić jeśli odpuszczamy nawozy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 obserwować czy gdzieś szara się nie panoszy w kwiatach i oglądać tricho. I podlewać samą wodą jeśli deszcz tego wystarczająco nie robi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Udyr właśnie pada już od jakichś 2 tygodni 😕 co ile robić opryski żeby w jakimś stopniu zminimalizować wystąpienie szarej mam signum 33 w proszku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 w tym Ci nie pomogę bo ja tylko indorr. Nie wypowiadam się na tematy o których nie mam pojęcia, ktoś kto robi out powinien Ci podpowiedzieć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 uważaj też na liście usychające bo mogą pleche spowodować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomad97 3 Napisano 22 Września 2022 @Tester co z nimi robić urywać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Września 2022 @Nomad97 te co uschnięte są i się odrywają łatwo to tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach