UKTHC 504 Napisano 20 Września 2022 Siema! Box - 80X80X180 Oświetlenie - Lumatek Attis 200w Wentylacja - WENTYLATOR KANAŁOWY VENTILUTION fi125mm, 2 biegi 220/280m3/h. + filtr. Jeden mieszający, wlot pasywny. Nawilżacz powietrza. Nasionka - feminizowane 1x Strawberry Lemonade, 1x Mimosa Orange Punch, 1x Blue Dream Nawozy - cały zestaw od Canna: Terra Vega 250 ml - nawóz do gleby, faza wzrostu. Terra Flores 1 L - nawóz do gleby, faza kwitnienia. PK 13/14 50 ml - wzmacniacz kwitnienia. Cannazym 125 ml - nawóz wzbogacający podłoże. Rhizotonic 250 ml - dla bujnych korzeni. Canna Boost 125 ml - stymulator kwitnienia. Calmag Agent - magnez od Canny Rhino Skin Ziema - Canna Terra Professional Donice - materiałowe 20L Trening - LST i FIM Ruszam z 3 uprawą. Panny wyszły po 2 dobach w wacikach. Łebki pokazały 8 września. Strawberry zamiast głowy wypuściła korzeń i musiałem ją obrócić do góry kołami.. I chyba mocno zestresowała się tym zabiegiem, bo sporo jej brakuje do dwóch pozostałych. Pewnie wyjdzie z niej karzełek.. 🤷🏻♂️ Trudno nic już nie poradzę.. Wrzucam parę forek. Jakbym o czymś zapomniał napisać to pytajcie 😉 Pozdro! 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Września 2022 @UKTHC Ło panie gdzieś Ty był 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 20 Września 2022 @UKTHC siemka już trzeba było wrzucić 4 sztuki 🍃🍃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 20 Września 2022 @Udyr smakowałem owoce z poprzedniej uprawy 😋 @Cali projekt był przewidziany na 3 sztuki, gdybym wiedział, że ta mała będzie taka niesforna to bym dorzucił jeszcze 1 pestkę.. Trzeba szukać pozytywów.. Będą miały chociaż sporo miejsca, żeby się rozrosnąć 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 20 Września 2022 @UKTHC miejsca będzie bardzo dużo. Trzeba wycisnąć z tego co się ma, ile się da 🙂. Udanych zbiorów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 20 Września 2022 Wręcz idealne miejsce na 3 roślinki sam se pluje w brodę ze dałem 5 do 1x1 a nie 4 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 20 Września 2022 @UKTHC ja na 16 sztuk daje 20 bo zawsze jakiś mutant się trafi lub nawet nie wyskoczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AirWalK97 5 Napisano 21 Września 2022 @UKTHC Siemka! Skladam identyczny zestaw i mam pytanie.. Skad mam wiedziec na jakiej wysokosci ma byc lampa w zaleznosci od fazy wzrostu ? Czy to wyglada tak ze na veg jedna wysokosc a na flo inna ? Moze to glupie pytanie ale jestem real begginer i w sumie kto pyta nie bladzi… Pozdrowionka! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Września 2022 Ogólnie moc światła dobierasz do fazy wzrostu. Ppf dokładnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 21 Września 2022 @AirWalK97 ja zaczynałem od 40cm i poprostu widzę jak się wyciągają zbyt roślinki to zmniejszam wysokość a jak idą satysfakcjonująco to podnoszę To samo jak zmieniasz moc lampy na większą to podnoszę jeszcze wyżej i tak samo czekam na rozwój sytuacji 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 21 Września 2022 @AirWalK97 lampę mam na ten moment ustawiona na 40cm, ale jutro podciągnę na 45cm 😉 ustawiona na 40% mocy. Jak przerzucę do docelowych dam im odetchnąć i zmienię na 60%. Tak wyglądają 13 tego dnia od wyjścia 🙂 Ps. Jak już jestem na forum 😄 pany tego Rhino Skin'a to gdzieś czytałem u kogoś, że można dawać już na vegu i podobno robi robotę 🤔 prawda to? 😜 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Września 2022 2 godziny temu, UKTHC napisał: Ps. Jak już jestem na forum 😄 pany tego Rhino Skin'a to gdzieś czytałem u kogoś, że można dawać już na vegu i podobno robi robotę 🤔 prawda to? 😜 a nie na kwitnieniu się go daje ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 22 Września 2022 @Tester tak podaje producent, ale wydaje mi się, że gdzieś na forum widziałem jak ktoś go chyba dawał od wega już.. 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Września 2022 @UKTHC nie wiem czy to nie byl @onyx Nawet by wygrzebal jego fotorelacje gdzies @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 22 Września 2022 @Cali radził dawać silice od 2 tygodnia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 22 Września 2022 @Kartek chodziło mi właśnie konkretnie o tego Rhino.. Nie wiem czy to tu na forum widziałem, czy gdzieś indziej 😅🙈 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 24 Września 2022 16 dzień od wyjścia z ziemi. Wczoraj podlane po 200ml pH 6.0 wody z ukorzeniaczem - 3ml/l. Ostatnie fotki w kubeczkach i jutro lecą do docelowych 🙂 PS. Znalazłem to co szukałem. Pan @Caliporuszył temat krzemu na wegu 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 24 Września 2022 @UKTHC elegancko 🍃🍃 ja bym poczekał jeszcze z tym przesadzeniem do 3 tyg bo moim zdaniem nie są na tyle duże w air potach byś miał je 2x większe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 24 Września 2022 Już byłem w trakcie, ale zabrakło mi ziemi 😁😅 poczekają do jutra z przesiadka te większe, a tego malucha przesadzę za parę dni 😉 @Cali to mówisz, że próbowałeś już kiedyś z tym krzemem i dało rezultat? Ja mam tego Rhino Skin'a od AN i zastanawiam się czy im tego delikatnie nie zapodawać 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Wczoraj panny przesadzone do docelowych. Dostały po litrze wody z ukorzeniaczem i minimum Rhino. pH 6.1 Całkiem ładnie wypełniły kubeczki 😉 18 dni temu pokazały głowy 😉 Edytowane 27 Września 2022 przez UKTHC 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach