Cali_Bastard 685 Napisano 2 Lutego 2023 @Zielone krainy no nie wiem, ost weg robiłem w 6tkach usypanych na 3/4. Szło 5 tyg i przy przesadzaniu widziałem ze jeszcze było spoko. Robiłem kiedyś cały cykl w 13tkach i rosły na 1,5 metra niekiedy i dawało rade. Zastanawiam się głośno bo będę rozsadzał klony a one trochę lepiej korzeniami oplatają niż z pestki ale jak usypie 6 tki na full to powinno być ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lutego 2023 @Cali_Bastard To jak już uważasz, jak sam masz coś sprawdzone to działaj według swojej wiedzy i doświadczenia, ja w oparciu o moje doświadczenie uprawne nie dawałbym mniejszej donicy niż 8 l na weg 35 dni, raz robiłem wega 40 dni w donicy 8 l i uznaje, że weg był za długi, jak na ten rozmiar, ale jak ty masz pozytywne doświadczenia z 5 tygodni wega czyli 35 dni i donicą 6 l , to rób po swojemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2023 @Tester Możesz zamknąć fotorelacje, kolejna pomyślnie ukończona z dobrym wynikiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach