Wafflescream 0 Napisano 28 Sierpnia 2022 Dzieł dobry, jestem w trakcie przygotowywania pierwszego growboxa. Wymiar to 30x30x50. Na wlocie myśle aby dać cichy wentylator od PC. Ale zupełnie nie mam pomysłu na filtr przy tak małym boxie. Szukam czegoś maks cichego i najlepiej gotowego. Ktoś coś poleci przy takiej kubaturze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Sierpnia 2022 @Wafflescream Zrób sam filtr np. taki tutaj instrukcja : @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 28 Sierpnia 2022 Jesli chcesz cicho to wszelkie wentylatory kanałowe odpadają, pozostaje wentyl komputerowy i filtr węglowy do okapów kuchennych ale to takie średnie rozwiązanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wafflescream 0 Napisano 28 Sierpnia 2022 @Zielone krainy dziękuje za odpowiedz. Nie wiem czemu ale jakoś mam obawy, że będzie to mało skuteczne. Nie ma już jakiś gotowych rozwiązań tego typu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Sierpnia 2022 @Wafflescream Nie ma sprawy, są gotowe, możesz kupić filtr węglowy , jakiś najmniejszy około 110 m3/h koszt jakieś 110 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wafflescream 0 Napisano 29 Sierpnia 2022 11 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Wafflescream Nie ma sprawy, są gotowe, możesz kupić filtr węglowy , jakiś najmniejszy około 110 m3/h koszt jakieś 110 zł. Super! I do niego doczepie i uszczelnię dobry cichy wiatrak z PC. I powinno być okej tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Wafflescream nie, nie będzie ok bo wentylator komputerowy nie przepchnie powietrza przez filtr węglowy. Wentylator komputerowy tylko do maty węglowej sie nadaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wafflescream 0 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Niemedyczny_Użytkownik To mnie zmartwiłeś, bo pewnie jego efektywność jest znacznie słabsza od klasycznego filtra. Ciekawy jestem czy jednak są jakieś "tunelowe" wiatraki które nie są prawie nie słyszalne. Jak myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Wafflescream każdy tunelowy jest słyszalny. Może gdybyś go umieścił poza boxem i obudował czymś wygłuszającym to jakoś by to dało rade ale nie wiem czy to wszystko jest tego warte. Jest jeszcze inne rozwiązanie: kup sobie odmiane Grapefruit od Female Seeds - nie bedziesz potrzebowal filtra bo nic jej nie czuc xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach