Na początku chcialam się przywitać z forumowiczami serdecznie ze słonecznej Szwajcarii. Przejrzałam wasze forum i myślę że znalazłam się w dobrym miejscu aby zadać kilka pytań.
Na początku zaznaczę iż Szwajcaria jako jeden z nielicznych krajów Europy pozwala na posiadanie do 5 gram suszu medczynej lub nie oraz 5 drzewek na własny użytek (również - medycznej lub nie) konopi (medyczna marihuana również dostępna w każdym kiosku I stacji pod nazwą Heimat w paczce 20 sztuk z filtrem), tyle słowem wstępu abym mogła przejść do kolejnej części.
posiadam 5 drzewek (legalnie) white Choco, teraz mają około 150cm wysokości i mieszkają sobie w szklarni pomiędzy reszta warzyw. Uprawa jest amatorka i głównie z ciekawości, bo to mój pierwszy raz. Moje pytania to.
*Kiedy będę wiedziała, że drzewka są dobre do suszenia (odnośnie warunków suszenia wyczytałam u was na forum)
*Nie rozumiem niektórych zwrotów jak curing - w jaki sposób odbywa się konserwacja
*Które dokładnie liście usunąć przed suszeniem
* w jaki sposób zrobić krusz z suszu, tj co wchodzi w skład? Gałązki, kwiaty małe liście?
Mam nadzieję, że pomożecie. Swoją drogą przydał by się jakiś słowniczek dla osób początkujących - najlepiej obrazkowy ?.
Buźki - Ala