Ja mam jeszcze aabratka i powiem wam szczerze że na nalewki to aabratek najlepszy, bo produkt wychodzi 97-98*, bezwonny idealna surówka do nalewek. Natomiast smakowki robić to na zimnych palcach. Polecam nastawy robić na owocach np truskawka/ananas/gruszka/jablko i czuć w destylacie truskawki/ananasy/gruszki/jabłka. Jest to lewel wyżej jak cukrówka. No i owoce mogą być kat 3, to i tak nastaw do destylacji.
Ale w zamian otrzymujemy napitek bezbarwny z nutą owoców o wysokim stężeniu alkoholu.
Po za tym ciekawa jest nalewka z orzechów włoskich, w lipcu zbieramy zielone orzechy i leżakuje rok czasu...
Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie?