Wladimir 361 Posted May 31, 2024 Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam. 1 Quote Share this comment Link to comment
Glut78 642 Posted May 31, 2024 Teraz, Wladimir napisał: Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam. Ale ten jest z komputerem. Czujnik temperatury na kolumnie i drugi w łęgu, jak Keg ustawię w łęgu 85 stopni to wychodzi spirytus jak na fotce Kegu Quote Share this comment Link to comment
Wladimir 361 Posted May 31, 2024 Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum Quote Share this comment Link to comment
Glut78 642 Posted May 31, 2024 8 minut temu, Wladimir napisał: Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum Z tym jest super bo pilnować nie trzeba, ustawiam i w kimę. Rano tylko wodę zakręcam Bo po 6 godzinach sam się wyłącza A dobre koszty, na allegro 1559zł i za granicę wysyłają Quote Share this comment Link to comment
Lady in Green 2,740 Posted May 31, 2024 A o czym Wy tu piszecie? Tak łopatologicznie jakby ktoś mogł nakreślić... 😉 Quote Share this comment Link to comment
Lady in Green 2,740 Posted June 1, 2024 Dobra, juz wszystko wiem, nie było tematu. 🙈 Quote Share this comment Link to comment
Cholender 3,965 Posted June 1, 2024 Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie? 1 Quote Share this comment Link to comment
Resio666 725 Posted June 1, 2024 mamy bardzo podobną 😄 wychodzi bimberek pierwsza liga ( Jak zrobisz Bimberek po rozrobieniu dodaj do niego Tarninę kupisz na allegro 1.5 kg na 7/8 litrów rozrobionego i trzymaj nie więcej jak 3 tygodnie ! ) coś pysznego ziomek buty w komisie zobaczysz Quote Share this comment Link to comment
Wladimir 361 Posted June 1, 2024 Ja mam jeszcze aabratka i powiem wam szczerze że na nalewki to aabratek najlepszy, bo produkt wychodzi 97-98*, bezwonny idealna surówka do nalewek. Natomiast smakowki robić to na zimnych palcach. Polecam nastawy robić na owocach np truskawka/ananas/gruszka/jablko i czuć w destylacie truskawki/ananasy/gruszki/jabłka. Jest to lewel wyżej jak cukrówka. No i owoce mogą być kat 3, to i tak nastaw do destylacji. Ale w zamian otrzymujemy napitek bezbarwny z nutą owoców o wysokim stężeniu alkoholu. Po za tym ciekawa jest nalewka z orzechów włoskich, w lipcu zbieramy zielone orzechy i leżakuje rok czasu... 1 Quote Share this comment Link to comment
Glut78 642 Posted June 1, 2024 2 godziny temu, Boczelli napisał: Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie? Z kilograma cukru - litr 50% wódki, czas dwie doby + nocka gotowania 1 kg cukru na 4 l wody + 10 kg pomarańcz I te drożdże 2 Quote Share this comment Link to comment
mateo 1,272 Posted June 1, 2024 No i z takiego zestawu CO2 ma sens😎 1 Quote Share this comment Link to comment
Wladimir 361 Posted June 1, 2024 (edited) Dokładnie tak to powinno wyglądać, nice. Aż powąchałbym ten twój produkt, jakość musi być najwyższa. Edited June 1, 2024 by Wladimir 1 Quote Share this comment Link to comment
Recommended Comments
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.