Skocz do zawartości

Rekomendowane komentarze

Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam.

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
Teraz, Wladimir napisał:

Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam.

Ale ten jest z komputerem. Czujnik temperatury na kolumnie i drugi w łęgu, jak Keg ustawię w łęgu 85 stopni  to wychodzi spirytus jak na fotce

Kegu 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
8 minut temu, Wladimir napisał:

Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum 

Z tym jest super bo pilnować nie trzeba, ustawiam i w kimę. Rano tylko wodę zakręcam

Bo po 6 godzinach sam się wyłącza

A dobre koszty, na allegro 1559zł i za granicę wysyłają

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

A o czym Wy tu piszecie? Tak łopatologicznie jakby ktoś mogł nakreślić... 😉

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie?

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

mamy bardzo podobną 😄  wychodzi bimberek pierwsza liga  ( Jak zrobisz Bimberek po rozrobieniu dodaj do niego Tarninę  kupisz na allegro 
1.5 kg na 7/8 litrów  rozrobionego i trzymaj nie więcej jak 3 tygodnie ! )   coś pysznego ziomek buty w komisie zobaczysz 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Ja mam jeszcze aabratka i powiem wam szczerze że na nalewki to aabratek najlepszy, bo produkt wychodzi 97-98*, bezwonny idealna surówka do nalewek. Natomiast smakowki robić to na zimnych palcach. Polecam nastawy robić na owocach np truskawka/ananas/gruszka/jablko  i czuć w destylacie truskawki/ananasy/gruszki/jabłka. Jest to lewel wyżej jak cukrówka. No i owoce mogą być kat 3, to i tak nastaw do destylacji.

Ale w zamian otrzymujemy napitek bezbarwny z nutą owoców o wysokim stężeniu alkoholu.

 

Po za tym ciekawa jest nalewka z orzechów włoskich,  w lipcu zbieramy zielone orzechy i leżakuje rok czasu...

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
2 godziny temu, Boczelli napisał:

Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie?

Z kilograma cukru - litr 50% wódki, czas dwie doby + nocka gotowania

IMG_5803.jpeg

2BE2FCC3-D0AD-400D-9442-2C9A4AE6BFE1.jpeg

1 kg cukru na 4 l wody + 10 kg pomarańcz

I te drożdże

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Dokładnie tak to powinno wyglądać, nice. Aż powąchałbym ten twój produkt, jakość musi być najwyższa. 

Edytowane przez Wladimir

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Dodaj komentarz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...