CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich. Kompletuje swojego pierwszego GrowBoxa. Wydaje mi się, że skompletowałem już wszystko co mi potrzebne. Poniżej lista rzeczy które kupiłem. Chciałem zapytać co polecacie żebym jeszcze dokupił, aby polepszyć swoją uprawe i zbiory. Planuję 2 automaty. Na początek zdecydowałem się na odmianę GORILLA COKIES AUTO. • RoyalRoom C60S 60x40x120cm • Panel CREE CXA2520 GROW LED 60w • Mini zestaw went. II Can/PK/VF 150m3/h 125fi • Stacja pogody Blow TERMO/HIGRO • TIMER WYŁ/WŁĄ CZASOWY PROGRAMATOR 3860W • Doniczka kw. 11L 25x25x26cm (x2) • Plagron ziemia Grow Mix Perlit • Plagron Top Grow Box 100% TERRA Zestaw nawozów • TESTER PH GHE Miernik ph wody • RoyalRoom Siatka Elastyczna 40x60cm • Bioogród drut ogr/Plastikowe klipsy Garland Planuje dokupić jeszcze jakis zestaw nawadniający. Dzięki wielkie z góry za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez CeBeer420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Queen Of Cookies 206 Napisano 23 Sierpnia 2022 Jakiś nawilżacz powietrza by się jeszcze przydał, w pierwszym okresie życia bardzo przydatny żeby utrzymać porządaną wilgotność otoczenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Queen Of Cookies No masz racje. Zapomniałem jeszcze dopisać o jakimś wentylatorze mieszającym. Muszę poszukać jakiegoś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 23 Sierpnia 2022 @CeBeer420 polecam Wentylator Secret Jardin Monkey Fan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Piotr111111 No i raczej się na niego zdecyduje. Myślę, że ten o mocy 16W powinien mi w zupełności wystarczyć. Na Allegro jest za 96pln Ten nawadniacz automatyczny Blow też wydaje się całkiem ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @CeBeer420 Mordko, chodziło o Nawilżacz powietrza, a nie nawadniacz ^^ Ale jak tak patrze to ciekawie to wygląda xDD Dobre jakbyś miał zostawić roślinki same na 3-4 dni. Ale radzę sobie z konewką jak narazie, a jak mnie nie ma to zawsze szwagier jest 😛 Na wegu roślinki lubią duża wilgotność powietrza, ok 70-80% nawet. Wiadomo, że przy kwitnięciu już lepiej nie przekraczać 50%, żeby ominąć driftem plechę. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 @MiraiiNikki Wiem wiem, że o nawilżacz 😁 już jakieś oglądałem. Ale ten nawadniacz już wcześniej myślałem, żeby kupić. Żeby jak najbardziej ograniczyć konieczność otwierania boksa. Piszą, że "Może być używany przez co najmniej dwa miesiące na jednym ładowaniu." Więc całkiem przydatne się wydaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @CeBeer420 Bardziej interesujące jest to na ile starczy taki zbiorniczek z wodą i na ile roślin. Na początek to ok, ale na kwitnieniu, gdzie leje się po 1.5-2L na planta, to raczej pewnie się nie zda 😛 Edit: chociaż wróóóóć, to się wkłada np. do wiadra z wodą xD dobra NVM 😛 Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 @MiraiiNikki A polecasz może jakiś nie bardzo drogi, sprawdzony nawilżacz ? W necie jest tego dużo i nie wiadomo co wybrać. Najlepiej to jakby był z własnym zasilaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 @CeBeer420 Niestety Ci nie doradzę, ponieważ w pomieszczeniu którym trzymam boxa, już na starcie przy wegu miałem 60-65% wilgotności. Do środka włożyłem nawilżacz pożyczony od siostry, który wykorzystywała u dzieciaczków w pokoju. A on podniósł mi wilgotność do 75-80% w boxie 60x60x160. Wygląda na jakiś klasyczny Lidlowski na wtyczkę, a nazywa się Quigg. Tylko ja z niego korzystałem może z 2-3 tygodnie, a potem zacząłem toczyć przepotężną walkę z za dużą wilgotnością i musiałem kminić nad osuszaczem xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 23 Sierpnia 2022 @MiraiiNikki To może sprawdze sobie na sucho jaka wilgotnosc bedzie sie utrzymywala w moim boksie i wtedy dopiero pomysle o nawilżaczu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 @CeBeer420 Nawet nie wiedziałem że jest 60x40x120 bo sam bym taki zakupił ale już za pózno. 😆 Co do plagrona ziemi sprawdzałeś ziemie od biobizz light mix ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeBeer420 1 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Szwagrom Nie sprawdzałem wybrałem Plagron z tego względu, że miałem już zestaw nawozów Plagron. A co do boksa to ja też na początku planowałem 50x50, ale później stwierdziłem że 60x40 bardziej mi odpowiada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach