Astralny 1 Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Wszystko było ok przez 2 i pół tygodnia nagle 2 dni temu takie coś. Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 13 Sierpnia 2022 Dajcie tylko znać czy na tym etapie liczyć na regenerację czy do kosza z nią. Ma 2 i pół tygodnia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 13 Sierpnia 2022 Wygląda to na jakiegoś grzyba. Nie jest to z pewnością niedobór fosforu. Czym ją podlewasz? Nawoziłeś czymś? Jaka ziemia i pH wody? Jeżeli to automat to lepiej kiełkować nowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Jest to automat, podlewałem wodą z kranu jak sprawdzałem miernikiem to między 6.5-6.9 skakało. Nie na woziłem aż do wczoraj, a plamki 2 dni temu. Pomyślałem że jej już czegoś brakuje jak zobaczyłem brązowe plamki, jedyny nawóz jaki mam to biohumus uniwersalny. Ziemia też uniwersalna ph między 6-7. Jak sprawdzałem próbkę to wychodziło między 6-7. Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Sierpnia 2022 @Astralny nie ma za mokro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 14 Sierpnia 2022 Co 2 dni spryskiwałem jakieś 10 użyć samą wodą, nie rośnie, nic się nie dzieje jak tylko wyskoczyły plamki ogólnie mam wrażenie że mogłem ja przelać, zawsze podlewałem jak było sucho, ale mam wrażenie że ziemia jest zbyt zbita, ta uniwersalna się chyba nie nadaje.@Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 14 Sierpnia 2022 @Astralny następnym razem weź lepszą ziemię albo chociaż perlitu dosyp aby zwiększyć przepuszczalność; no i z tym pryskaniem moim zdaniem przesadziłeś (ja bym się nadal upierał, że to grzyb) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 14 Sierpnia 2022 Ok dzięki za radę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 2 Września 2022 Co to może być na liściach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 2 Września 2022 Namiot 60x60x160. Wlot pasywny, wyciąg wentylator, w środku mieszający. Lampę trzymam na wysokosci około 30cm. Led 100w full Spectrum ale używam narazie tylko białej barwy. Temperatura 20 - 24 pod lampą jak świeci, wilgotność 60% jak wentylator chodzi, temperatura lampa nie świeci 19, wilgotność podobnie czasem trochę więcej. Podlewam jak ma sucho, sprawdzam palcem czy jest wilgotno w środku. Podlewam z nawozem co 2 podlewanie pół dawki zalecanej przez producenta. Biobizz topmax, bloom, grow, calmag, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 2 Września 2022 @bingobum @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 2 Września 2022 @Astralny ph może lekko skopane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 2 Września 2022 (edytowane) @Filozof Ph wody z kranu 7ph. Przy podlewaniu samą wodą na litr wody daje 1 kropelkę ph minus bo jak dam 2 drastycznie ph spada do 4 po czym mieszam odstawiam na 30minut, znowu mieszam i sprawdzam ph. Test pokazuje 6.5ph. Przy podlewaniu wodą z nawozami jest ciekawie bo nawozy obnizaja ph idealnie do 6.5. (Terra aquatica ph -) Edytowane 2 Września 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 2 Września 2022 @Astralny rozrób dolomit z wodą garść na litr i podlej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 3 Września 2022 @Filozof sprawdziłem ph ziemi tragiczne 4lub 5, dolomit raczej w poniedziałek ogarnę, na ta chwile z tych nawozów co mam to tylko calmag z wodą? Chyba że znasz jakiś domowy sposób na zwiększenie ph ziemi dosyć szybki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 3 Września 2022 @Astralny to daj calmag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 3 Września 2022 (edytowane) @FilozofCzerwone plamki jak widać. @Filozof Kupiłem ziemię allmix i bardzo chcialbym ją przesadzić, ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać i boję się że uszkodze korzeń i nie wiem czy już nie za późno na takie przesadzanie. Jak widzisz z tej ziemi rosną jakieś inne dziwactwa. I jeszcze łodyga ma przebarwienia fioletowe, czyli roślina nie pobiera pierwiastków z ziemi więc jak leje calmag to ona to zjada jakoś czy na marne. Podlewać ją teraz nawozami top max, grow, bloom, czy samym calmag. I jeszcze pytanie czy podlewać ją miksturą z wyższym ph naprzyklad 7 lub więcej żeby w ziemi było więcej. Edytowane 3 Września 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 4 Września 2022 @Astralny nawozami nie podlewaj, ogarnij dolomit i podlej, przesadzić możesz to już od ciebie zależy czy nie uszkodzisz korzeni, zresztą ta roślina nie jest w jakimś złym stanie, nowsze liście nie mają plamek, niewiem czym mierzysz ph ale może też lipnym miernikiem i ci zaniża @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) @Filozof Edytowane 4 Września 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach