Mieciu 0 Napisano 11 Sierpnia 2022 Witajcie, Posadziłem, podlałem i wyrosło, ale nie wiem co. Nasionka niewiadomego pochodzenia. Czy coś z tego będzie, czy to herma? Mam 4 roślinki i każda wygląda inaczej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,415 Napisano 11 Sierpnia 2022 @Mieciu nie widać żeby była herma 11 minut temu, Mieciu napisał: Czy coś z tego będzie no już coś jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) Jestem zupełnie zielony w tym temacie. Na ostatnim zdjęciu to chyba chłopiec, a pozostałe 3 to hermy? Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Mieciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Sierpnia 2022 @Mieciu Nie widać "jaj" czyli narządów samca, taka genetyka, ale to odmiany żeńskie, nie widać hermy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 11 Sierpnia 2022 Teraz, Zielone krainy napisał: @Mieciu Nie widać "jaj" czyli narządów samca, taka genetyka, ale to odmiany żeńskie, nie widać hermy. Super, dziękuję za info. A kiedy to kosić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Sierpnia 2022 @Mieciu Jeszcze nie są dojrzałe, to automaty czy fotoperiody ? A dobra napisałeś, że nie wiesz. Ja bym potrzymał jeszcze z miesiąc i obserwował, kup sobie mikroskop kieszonkowy za 30 zł, by móc trichomy w powiększeniu zobaczyć, na ich podstawie ocenia się gotowość rośliny do zbioru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 11 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Ok, kupię i postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Najważniejsze, że nie chłopiec i nie herma, bo mam jeszcze 3 automaty zasadzone obok, a jako amator bałem się zapylenia. Dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Sierpnia 2022 @Mieciu Nie ma sprawy, powodzenia. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 12 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Właśnie przyszedł mikroskop. Mam pierwsze zdjecie (nie wiedziałem że tak trudno zrobić zdjęcie przez mikroskop). Mam 4 rośliny, każda inna i w różnych fazach rozwoju. Jutro postaram się zrobić zdjęcie każdej z nich. Może któraś juz się nada do suszenia... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Sierpnia 2022 @Mieciu Przydałyby się zdjęcia z trochę szerszej perspektywy, na podstawie tego tutaj można stwierdzić, że jest mieszanka przeźroczystych i mlecznych, czyli na kosę gotowe nie są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 15 Sierpnia 2022 Zamówiłem mikroskop na aparat telefoniczny. Jak tylko przyjedzie to zrobię lepsze zdjecia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Napisano 19 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Wreszcie przyszedł mikroskop. Mam nadzieję, że te zdjęcia dadzą odpowiedź, czy już czas na kosę. Roślinka nr 1: Roślinka nr 2: Roślinka nr 3: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Sierpnia 2022 @Mieciu Trochę niewyraźne, ale wygląda jakby tam był bursztyn, pokaż jeszcze bardziej owoc, bo tu masz liście przytopowe , jakie są mleczno- bursztynowe, jak na owocu jest to samo, to możesz ciąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach