benyn 1 Napisano 29 Lipca 2022 Cześć koledzy pasjonaci i smakosze. Jakieś parę tygodni temu moja dziewczyna wzięła i niewiążąc specjalną nadzieję, wrzuciła nasionko znalezione w matexie do doniczki. Efekt po kilku tygodniach jest następujący, jak na zdjęciach. Doniczka 12L, nadziurkowana żeby korzenie dostawały więcej tlenu. Ale kompletnie nie jestem pewien, czy coś z tego może być? Trzymam roślinkę na balkonie, podlewam. Ale co to za płeć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 29 Lipca 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Lipca 2022 @benyn Nie pokazała płci jeszcze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) A co to te białe plamki na liściach? Długo jeszcze czasowo zanim będą "plony" ? Można to jakoś oszacować ? Jaka odmiana to może być? Edytowane 30 Lipca 2022 przez benyn 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 30 Lipca 2022 @benyn ona jeszcze nie zaczęła kwitnąć i nie wiadomo czy zacznie, bo konopia do kwitnięcia potrzebuje krótkich dni z długą nocą nie przerywaną światłem, a o to może być trudno na balkonie gdy wieczorem i w nocy świeci światło z okna albo lampy ulicznej. A gdy już zakwitnie to policz sobie średnio 8 tygodni i będzie gotowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) A to chyba ją jednak do przygotowanego boxa z szafy wsadzę, mam programator elektroniczny, wiatraczki wyciągające i wtłaczające, z koca ratunkowego z apteczki ściany otoczone i podklejone oraz lampę hps ogarnąłem, to jak teraz zmienię jej cykl na 18h ciemności a 6h światła to przejdzie w kwitnienie, tak? Czy przetrzymać ją jeszcze w fazie wzrostu ? Pytam bo roślinka ma na ten moment 20cm wysokości jak na zdjęciu, to chyba stosunkowo niska jeszcze jest czy nie ? A skąd mogę wiedzieć czy to automat czy sezonowa? Bo jakby to był automat to cykl by tutaj nic nie zmienił tak ? Znowu jak to automat a zrobię jej zbyt późno trening mogę ją tylko zepsuć bo nie odbuduje mi się z nawiązką jak to automat szybko rośnie Edytowane 30 Lipca 2022 przez benyn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Lipca 2022 Godzinę temu, benyn napisał: to jak teraz zmienię jej cykl na 18h ciemności a 6h światła to przejdzie w kwitnienie, tak? 12/12 daj jak to fotoperiod Godzinę temu, benyn napisał: A skąd mogę wiedzieć czy to automat czy sezonowa? Bo jakby to był automat to cykl by tutaj nic nie zmienił tak ? ile ta roślina rośnie już ? 12 godzin temu, benyn napisał: Jaka odmiana to może być? nie wiadomo nikt nie odgadnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 30 Lipca 2022 Z miesiąc czasu już rośnie. Fakt bez żadnych ulepszaczy czy extra tricków, zwykła ziemia, 12L doniczka, woda kranówka, podziurawilem tylko doniczkę, żadnych chemicznych witamin, czy przyspieszaczy. To powinienem ja trzymać dalej w fazie wzrostu, czy już 12/12 ustawić, nie za mała trochę jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Lipca 2022 5 godzin temu, benyn napisał: To powinienem ja trzymać dalej w fazie wzrostu, czy już 12/12 ustawić jak chcesz żeby kwita to 12/12 5 godzin temu, benyn napisał: nie za mała trochę jeszcze trochę tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Lipca 2022 @benyn Zdajesz sobie sprawę z tego, że jak nie będziesz jej karmił to nic z tego nie będzie ? Musisz mieć nawozy i na fazę wzrostu i na kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 30 Lipca 2022 To jutro lecę po nawozy na to i na to i podkarmie ja jeszcze parę dni, po czym ustawie 12/12 jak mówicie, mogę coś jeszcze poprawić lub dokupić aby jej pomóc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @benyn Kup odpowiednie nawozy , roślina nie będzie się rozwijała na samej wodzie, ty też byś nie przeżył, jakby ci dać samą wodę, a odebrać pokarm. Nawozy , czyli pierwiastki typu Azot, Fosfor Potas i inne, to, jak dla ciebie jedzenie, jakie spożywasz w różnej postaci, byle się zgadzało białko, węglowodany i tłuszcze , a także inne makro i mikroelementy, jakie dotyczą ludzkiego ciała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Na ten moment wyrosła mi taką, jak na zdjęciach poniżej. A w między czasie dostałem w prezencie automat, jest niższy oczywiście i wyrosło coś następującego. Pytanie, ile brakuje automatowi do ścięcia ? A ile jeszcze pełnosezonowa? Edytowane 7 Listopada 2022 przez benyn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Listopada 2022 30 minut temu, benyn napisał: Pytanie, ile brakuje automatowi do ścięcia ? na auto to z 3 miesiące trzeba 31 minut temu, benyn napisał: A ile jeszcze pełnosezonowa? ona dopiero kwiaty buduje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 7 Listopada 2022 Automat rośnie od września jakoś, dostałem go zaraz po pełnosezonowej. Wydaje mi się że do ścięcia już jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benyn 1 Napisano 7 Listopada 2022 Godzinę temu, Andi napisał: na auto to z 3 miesiące trzeba ona dopiero kwiaty buduje A ile będzie +- budować ? Nawozić ja teraz extra ten pełen sezon żeby jakoś wspomóc? Automatowi ile mogło jeszcze zostać dni do ścięcia ? Jak coś mogę podesłać lepsze zdjęcia czy coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Listopada 2022 22 godziny temu, benyn napisał: A ile będzie +- budować ? a kto to wie 22 godziny temu, benyn napisał: Nawozić ja teraz extra ten pełen sezon żeby jakoś wspomóc? jak coś masz na kwitnienie to można dać 22 godziny temu, benyn napisał: Automatowi ile mogło jeszcze zostać dni do ścięcia ? sprawdź trichomy jakie są, automat średnio 3 miesiące rośnie więc oblicz mniej więcej ile może zostać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach