lofi8 0 Napisano 23 Lipca 2022 Cześć, Na mojej roślince zauważyłem białe kropki, które zaczęły mnie niepokoić. Czy ktoś mógłby zerknąć i doradzić co w takiej sytuacji mam zrobić, żeby ratować roślinę? Przepraszam z góry za jakość zdjęć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Lipca 2022 @lofi8 To może być zwykły nalot, nie widać powodów do niepokoju, jak na ten moment. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lofi8 0 Napisano 23 Lipca 2022 (edytowane) starałem sie usunąć problem za pomocą zwilżonego wacika i nie chcę zejść. Istnieje podejrzenie mączniaka, ale mogę sie mylić oczywiście. @Zielone krainy Edytowane 23 Lipca 2022 przez lofi8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lofi8 0 Napisano 24 Lipca 2022 Update: Zastosowałem środek grzybobójczy i wygląda to w ten sposób. Odciąć ten kawałek liścia, czy kontynuować proceder? @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Lipca 2022 @lofi8 Jak problem występuje tylko na jednym liściu to najlepiej go usuń i obserwuj pozostałe czy problem sie nie rozszerza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach