malpa610 1 Napisano 23 Lipca 2022 Cze, Czy próbował i wypowie się ktoś o dekarboksylacji ziela w słoiku gotując je w wodzie? Najchętniej zrobiłbym to w piekarniku, ale przez to, że mam stary piekarnik obawiam się o niekontrolowaną temperature w nim. Zamierzam zrobić ciastka, więc teoretycznie temat będzie miał okazje się jeszcze zdekarboksylować już w cieście, o ile gotowanie w wodzie się nie uda. Chciałbym zrobić to jak na filmiku (od 6:12), wtedy zrobić z tym ciastka i normalnie upiec. https://youtu.be/7kK3VIvEkwg?t=372 Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Lipca 2022 @malpa610 mój ziomek robił i mu wyszło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpa610 1 Napisano 23 Lipca 2022 @Andi A jak z działaniem? Gdzieś przeczytałem, że 100 stopni to mało na dekarboksylacje i wtedy nie wyciąga z tego tyle ile mogłoby wyciągnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Lipca 2022 @malpa610 to wydłużyć można dekarboksylacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpa610 1 Napisano 5 Sierpnia 2022 Udało się 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach