SamOn 2 Napisano 17 Lipca 2022 Zauważyłem dzisiaj takie coś na liściach, co to może być? Chodzi mi o ciemne plamki. Przez słońce? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Lipca 2022 @SamOn Prawdopodobnie tak, kropla wody na liściu, gdy jest silne słońce działa, jak soczewka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SamOn 2 Napisano 17 Lipca 2022 Nie chodzi mi o biale tylko o te takie ciemne. Liscie sa suche @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 @SamOn ten liść ma tylko 3 "palce" ? Jeśli tak to ma prawo zdechnąć, już jego czas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SamOn 2 Napisano 17 Lipca 2022 Przepraszam ze zapytam jestem laikiem troche w tym ale liscie wlasnie te tez umieraja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 @SamOn że starości tak, widzę że liścienie (pierwsze listki) masz niżej. Więc tym co umiera bym się nie przejmował wcale. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SamOn 2 Napisano 17 Lipca 2022 Tak wyglada cala. I mowisz ze te liscie umieraja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 @SamOn to są pierwsze liście jakie roślina wypuściła, i tak odpadną i zdechną czym się przejmujesz, naturalnie odpadną nawet po jakimś czasie. Tak to działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach