zalogowany.tutaj@gmail.com 1 Napisano 2 Lipca 2022 Witam, mam problem z moimi maleństwami, mianowicie górne liście zaczęły się zwijać i są delikatnie podsuszone ale nie suche... Outdoor szklarnia Nawozenie organiczne Wilgotność w zakresie 60-80% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @zalogowany.tutaj@gmail.com jakby odrobinę za ciepło i za mało wilgotno. Ostatnia fala upałów na pewno nie pomaga w uprawach. Klapy po południu w szklarni uchylasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) @zalogowany.tutaj@gmail.com Też mi to wygląda na to jakby miały za duszno, jeśli nie uchyla tej szklarni, w te upały to niema co się dziwić w szklarni przecież jak grzeje. Edytowane 2 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zalogowany.tutaj@gmail.com 1 Napisano 2 Lipca 2022 Nie mam w ogole klap, są tylko zainstalowane dwa wentylatory, jeden doprowadza świeże powietrze, a drugi odprowadza... myślicie żeby zrobić dodatkowe wloty?.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @zalogowany.tutaj@gmail.com Myślę że tak bo jak mają ci się tam ugotować, to nie masz innego wyjscia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @zalogowany.tutaj@gmail.com a dużo byś miał roboty żeby 2 Wenty jako wyciąg zrobić i drugą luźną klapę jako wlot ? Tam musi jednak to powietrze się ruszać w te upały, sam wiesz jak gorąco jest jak tam wchodzisz. W rogu na górze w jakiejś płycie OSB czy MDF żeby było stabilnie wentylatory. A wlot dziura z gęstą siatką żeby robactwo nie wpadało, moskitierę czy coś. Obydwa otwory niech będą w zbliżonym rozmiarze, nie będzie zbyt mocnego podciśnienia wtedy. Powyżej tylko poglądowo, 2 wenty razem na górze w Twoim przypadku. A wloty mogą być po bokach albo i w drzwiach żeby Ci roboty oszczędzić, oby po przeciwnej stronie najniżej jak się da były. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zalogowany.tutaj@gmail.com 1 Napisano 2 Lipca 2022 Dobra Panowie, spróbuję zrobić jak radzicie, dam znać za jakiś czas jak poszło. Wielkie dzięki 🙏🤝 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @zalogowany.tutaj@gmail.com Postaraj się tak zrobić jak kolega ci doradził wyżej. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zalogowany.tutaj@gmail.com 1 Napisano 5 Lipca 2022 Udało się Panowie, problem zażegnany! Liście przestały się zwijać, a roślinki odżyły, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach