Czyścioch 0 Napisano 1 Lipca 2022 Cześć, mam problem z roślinami i nie mam pojęcia co zrobić. Co wy byście zrobili na moim miejscu? 3 rośliny mają 23 dni, a ta większa ma ok. 5 tyg. są to automaty. W dzień siedzą na dworze, a w nocy je chowam do domu czasami zostają na parapecie. Nie podawałem im żadnych odżywek oprócz ukorzeniacza z brosa dałem im połowę dawki pół łyżeczki. Schną od dołu mają też jakieś czarne plamki pierwsze liście już poschły wyższe liście są ok. ziemia jest mocno wilgotna podlewane raz na 2/3 dni. Mam guerrille tabs i juce + try pack bio bizz przyszły mi dzisiaj znaczy wczoraj, ale nie wiem, ile dać jak one są schrowane mniej? Czy więcej, a może normalną dawkę. Co z tym z nimi zrobić? Chętnie odpowiem na pytania. Czekam na odpowiedzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) Siemanko, Ode mnie łap tabelkę. W jakiej ziemi to siedzi, sprawdzałeś PH ziemi/wody? Ja się osobiście nie znam jeszcze aktualnie na niedoborach czy tam przesytach, ale wydaje mi się, że dla bardziej doświadczonych będzie to istotna informacja, aby udzielić Ci odpowiedzi 😛 Powinieneś też zakryć te "donice" korzenie nie lubią światła. Weź jakąś taśmą np. obklej. Edytowane 1 Lipca 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czyścioch 0 Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) Ziemia chyba uniwersalna z targeta 5,5-6,5 woda kranowa była lana wydawała się ok. ale dla pewności będę lał wodę z butelek na razie nada się chyba. Dzięki za tabelkę, przyda się. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Czyścioch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @Czyścioch A przypadkiem, jakieś owady się nią nie żywią? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach