North Bulk Organization 21 Napisano 30 Czerwca 2022 przepraszam za mój polski... Dobry wieczór, jesteśmy z Ukrainy!! Na początku maja zasiałem 4 odmiany wysokich Avtiki - Power Plant, Magnesia Haze, Giant But, Critical Jack. Być może sprawdzimy jakieś tak zwane Superwo. 3 rzędy po 20 metrów i 4 rzędy po 10 metrów. Ten widok okazał się polaną. Został wykopany ręcznie łopatą. Nie używam tak złej techniki jak kiełkowanie, zasiałem bezpośrednio do ziemi. Wiosna była bardzo mokra i zimna, więc siali na najmniejszej głębokości. Nawozy Standard Mineral Complex Yara Mila, zmieszany z mocznikiem około 50/50. Na łąkach zwykle nie używam podlewania. To była polana w lesie. Wielu z nich musiało w końcu wykonać pracę polegającą na wycięciu ogromnych krzaków wierzbowych (Cozy willow), a także zalewaniu niektórych drzew. W sumie na tej łące zasiano kilkaset nasion, a tam obejrzę około stu, teraz policzę hemoroidy i zajmę dużo czasu, zobaczymy później zgodnie z wynikiem (kurczaki są liczone w upadek). Wynikało to z ogromnej dominacji ślimaków w tym roku, a są one ogromne, tak duże gąsienice rzadko widywano. Najwyraźniej ułatwiła to wyjątkowo mokra i przeciągnięta sprężyna. Nawet teraz widziałem świeżą marihuanę, wciąż zieloną. Chociaż przed kręceniem rozpraszam polskich „twardych” Bros. Ale według ubezpieczenia dwóch różnych producentów różnią się one zewnętrznie. Zwykle rozrzucam je w nadmiarze, chociaż zgodnie z instrukcją wystarczy szczypta. Ale ślimaków jest tak wiele, że trzeba je wylać podczas kilku wizyt, ale raz. Przed wybuchami i bombardowaniami próbujemy coś wyhodować ... Rośliny nie wyglądają jak automatycznie kwitnące, są dość duże.) Jednak są to rośliny automatycznie kwitnące, które już zaczynają kwitnąć. A tak teraz wyglądają: Ciąg dalszy nastąpi... 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Czerwca 2022 będzie co jarać @North Bulk Organization 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @North Bulk Organization Siema bratku, dziakuju żeś założył fotorelacje możesz liczyć na naszą pomoc, będę tu zaglądać. Ja cię gawarisz w pełni. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Czerwca 2022 To niezła rzeź wołyńska xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 @konopny_janusz Daj spokój, z tą rzezią ty tak serio, co współcześni ludzie mają z tym wspólnego, wiadomo historia, trzeba czcić pamiętać. Ale niema co być zawistnym dla drugiego człowieka tylko dlatego że kiedyś w przeszłości ich przodkowie popełnili błąd. Zluzuj gumę 😄 Janusz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @Szwagrom to żart stąd xD na końcu Czarny humor- odmiana komizmu, polegająca na wydobywaniu efektów humorystycznych z zestawienia elementów grozy i absurdu Edytowane 30 Czerwca 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @konopny_janusz Wiem ja akurat załapałem, tylko podejrzewam że oni znając srednio nasz język i nie znając twoich żartów, niestety odebrali to jako zawiść kierowaną w nich, i tym bardziej jeśli wrzuci to w tłumacza i wyskoczy mu rzeź wołyńska pomysl jakie będzie miał pierwsze skojarzenia jebać tego Polaka. Na pewno nie odbierze tego jako żart na 100% Zresztą dla mnie to nie jest żart, pożartować to można na inne tematy ale nie związane z historią bo to jakby nie patrzyć obraźliwie jest dla nich to tak jakby on wspomniał w twoim temacie, pamiętasz rzeź wołyńska jak nasi wymordowali waszych ? Każdy odbiera to inaczej i podejrzewam że im się to nie spodoba. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Czerwca 2022 @Szwagrom mam gdzieś co sobie ktoś o mnie pomyśli, tylko dlatego że przywołałem wydarzenie historyczne Ja się nie obrażam jak ktoś napisze przykładowo że Polacy biedacy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @konopny_janusz Nie mój cyrk i moje małpy, nie będę ci mówił jak masz żyć. Mi się to osobiście nie podoba więc wyraziłem swoje zdanie, skoro ty również możesz ryju. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Czerwca 2022 @Szwagrom dokładnie ryju, jestem po stronie rozsądku, a nie przesadnej empatii do nich 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Czarny humor to można mieć pisząc z kimś kto cię rozumie, a nie poruszając temat Wołynia, z Ukrainą. @konopny_janusz Polacy biedacy to zupełnie co innego, niż wspominanie rzezi wołyńskiej, to jest przykra tragedia to co wydarzyło się kiedyś, niema co tego roztrząsać, bo są to drażliwe tematy, i trzeba o tym pamiętać ale niema co do tego wracać bo w ten sposób oni spostrzegają nas jako zawistnych ludzi wobec ich narodowości. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @Szwagrom ale o to chodzi w czarnym humorze żeby znajdować śmieszne rzeczy w kontekście tragizmu, nie ważne z kim, a tutaj porównałem tą uprawę, tak dużą ilość do wydarzenia historycznego, stary przesadzasz już Nie ma w tym zawiści 😆 Edytowane 30 Czerwca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) @North Bulk Organization Nieźle Ukraina dobrze to wygląda, 🙂 jak plantacja na dzień dzisiejszy bo jestem ciekaw. ? Edytowane 6 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
North Bulk Organization 21 Napisano 12 Lipca 2022 W dniu 06/07/2022 o 14:25, Szwagrom napisał: @North массовая организация Неплохо Украина выглядит хорошо, 🙂 как плантация на сегодня, потому что мне любопытно. ? Niedługo zrobię zdjęcia. Jeśli ktoś nie wyszedł z „dwunożnego”, to myślę, że jest potężny) Nadal mam plantacje, nie mam czasu na zamieszczanie tutaj raportów z upraw i zdjęć. Opublikuję to później. Są tam automatycznie kwitnące, niektóre już w fazie wzrostu i kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Lipca 2022 @North Bulk Organization W którym dniu masz już rośliny, rozumiem, że nie masz czasu robić zdjęć i je tu zamieszczać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 12 Lipca 2022 @North Bulk Organization to fotorelacja więc coś wrzuć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
North Bulk Organization 21 Napisano 15 Lipca 2022 Dorosły. Niestety zdjęcie zostało zrobione późnym wieczorem. Niewyraźnie widoczne: Mój przenośnik rośnie) Tam, gdzie stare rośliny nie zakorzeniły się, siam młode. Kiedy pierwsze dojrzeją, młode dorosną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 15 Lipca 2022 @North Bulk Organization japiernicze ale tego jest normalnie raj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Lipca 2022 @North Bulk Organization No i fajnie to wygląda o to mi chodziło, wierzyłem w ciebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
North Bulk Organization 21 Napisano 21 Lipca 2022 Nowe zdjęcia: 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach