Upityjony1643 1 Napisano 18 Czerwca 2022 Mam pytanie związane z suszeniem jeślibym w boksie zamontował filtr węglowy, taki jak w zwykłym growboxie i podłączył do niego rurę i koniec rury razem z wentylatorem wyciągającym włożył od spodu Boksa, czy zdałoby to egzamin. Podsyłam jeszcze zdjęcie jak miało by to mniej więcej wyglądać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 18 Czerwca 2022 Tak na logike to niebardzo, chyba że czegoś nie zrozumialem w Twoim poście. No bo gdzie ma uchodzić wilgoć skoro będzie obieg zamknięty? No i po co w takiej sytuacji filtr skoro robisz obieg zamknięty i zapach się nie wydostaje? 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Upityjony1643 1 Napisano 18 Czerwca 2022 A jak bym wywalił ten filtr a do boxa włożył osuszacz powietrza miało by to racje bytu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Czerwca 2022 @Upityjony1643 Sprawdź, jaką będziesz miał wilgotność w boxie/namiocie, jak utrzymasz wilgotność na właściwym poziomie to powinno się to sprawdzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Upityjony1643 1 Napisano 19 Czerwca 2022 Wie ktoś jak pozbyć się wilgoci przez filtr węglowy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 19 Czerwca 2022 @Upityjony1643 kilka razy dziennie trzeba filtr wyłączyć, węgiel wysypać na tackę i wyprażyć celem pozbycia się wilgoci 😉 tylko po co kombinujesz jak koń? po co ci w ogóle boks bez wentylacji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 21 Czerwca Na 4 automaty taki karton o wymiarach podstawy 50x60 i wysokość 70cm będzie dobry plus chce dać 2 wentylatorki wdmuchujące i 1 wyciągowy od kompa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 21 Czerwca @Nefryt różnie może być, nie można wykluczyć poajwienia się pleśni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 21 Czerwca 6 godzin temu, Kibic napisał: @Nefryt różnie może być, nie można wykluczyć poajwienia się pleśni A co byś polecał w sensie lepsze rozwiązanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 21 Czerwca Suszylem kiedys w takim kartonie bez wiatrakow zeby za szybko nie przeschlo tylko z dziurami z kazdej strony. Temacik wyszedl prima sort i suszył sie okolo 10dni. Duzo zalezy od warunków w pomieszczeniu gdzie postawisz taki karton. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 21 Czerwca (edytowane) @Boczelli to może dorzucę po wiatraku, żeby była wymuszona wymiana powietrza i będę obserwował temat 🤩 Edytowane 21 Czerwca przez Nefryt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 21 Czerwca (edytowane) @Nefryt ja bym na górze dał tylko wyciągowy a na dole jakieś otwory zrobił. Gdzieś w swojej FR wstawiałem ten swój wynalazek z kartonu. Też w kartonie już suszyłem. Ale bez wentylatorów bo mi się nie chciało nic montować. Edytowane 21 Czerwca przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach