Triochomy 5 Napisano 6 Sierpnia 2019 Czy można krzaczki podlewać wodą z kranu czy trzeba ją jakoś specjalnie przygotowywać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 6 Sierpnia 2019 nie nie trzeba jej jakoś specjalnie przygotowywać, podlewasz normalnie i będzie dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triochomy 5 Napisano 6 Sierpnia 2019 a słyszałem że musi być odstana 24h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 6 Sierpnia 2019 ktoś bajki opowiadał można od razu podlewać nie ma co się martwić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Na moje to najlepiej jakby była odstana bo przez ten czas pozbywa się niepotrzebnego chloru ? No i przed podlaniem najlepiej sprawdzaj PH - jeśli jest za wysokie [a w przypadku kranówy tak własnie jest] możesz zakupić jakiś regulator lub na szybko domowym sposobem troszku octu - już to stosowałam ale nie jest to moim zdaniem dobre na dłuższa metę. Jeśli decydujesz się na regulację wody dodając octu to polecam dodać około 2.5 - 3mln na litr. Dodatkowo dodam że jeśli jakaś woda zostanie Ci po podlaniu to jej nie zostawiaj gdyż po kilku godzinach niestety woda wraca do wcześniejszego PH - Metoda jest dobra na krótką metę z tym że po regulacji nie możesz czekać z podlaniem ? Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Dominika3 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Września 2019 Jesli woda postoi (np. w wiaderku) te 24h, pozbedzie sie chloru ktory sie w niej znajduje. Woda chlorowana jest potencjalnie niebezpieczna dla roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 5 Września 2019 ja nie słyszałem żeby ktoś miał problemy z kranówą, swego czasu lało się wodę pod krzaki taką śmierdzącą z jakiegoś bagna dodawało się tylko do niej dolomitu i było git wszystko, myślę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach