Udyr 2,139 Napisano 30 Czerwca 2022 Przy małej wilgotności liście wyginają się w górę, opadają jak ziemia jest przesuszona lub przelana. @Szwagrom Zdjęcie robione po podlaniu jak czytam, dlatego wygląda na smutną, normalna sprawa. @Jkwjoke Jak wysoko trzymasz leda nad rośliną ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) I jak podlewasz to powoli, dokładnie małymi ilościami na początku, wtedy ziemia lepiej wchłania wodę a nie ucieka bokami donicy. @Udyr No tak mi się wydaje że może przelewa zbyt dużą ilością wody, bo klapną w dół albo jest za sucho, bo u mnie w pc boxie podobnie było pamiętasz i okazało się że często miała zbyt sucho roślinka. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Czerwca 2022 Po piciu zazwyczaj opadają na chwilę jak podleje się odpowiednią ilością. Po godzinie lub dwóch wracają do normy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 Tak chyba wygląda, gdy ma za suche powietrze. @Udyr Wiem zauważyłem to często przy podlewaniu, on nie napisał jakimi ilościami podlewa może za dużo podlewa, jak na taką donice i słabo rozwinięte korzenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jkwjoke 6 Napisano 30 Czerwca 2022 12 minut temu, Udyr napisał: Przy małej wilgotności liście wyginają się w górę, opadają jak ziemia jest przesuszona lub przelana. @Szwagrom Zdjęcie robione po podlaniu jak czytam, dlatego wygląda na smutną, normalna sprawa. @Jkwjoke Jak wysoko trzymasz leda nad rośliną ? Led jest 22cm od szczytu rośliny. 5 minut temu, Szwagrom napisał: Tak chyba wygląda, gdy ma za suche powietrze. @Udyr Wiem zauważyłem to często przy podlewaniu, on nie napisał jakimi ilościami podlewa może za dużo podlewa, jak na taką donice i słabo rozwinięte korzenie. Podlewam w sposób taki, że lej powoli troszkę wody odczekuje aż ziemia wchłonie i leję tak powoli aż nie zauważę ze trochę wody ucieka dołem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Czerwca 2022 @Jkwjoke podnieś ten panel na 35-45 cm. Za nisko i taka krępa jest roślina. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jkwjoke 6 Napisano 30 Czerwca 2022 17 minut temu, Udyr napisał: @Jkwjoke podnieś ten panel na 35-45 cm. Za nisko i taka krępa jest roślina. Dzięki za radę już podniosłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @Jkwjoke I o to właśnie w tym chodzi to prawidłowo podlewasz. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Tester niedokonczona relacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach