Goblinn 0 Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) Witam. Jestem początkujący i mam pytanie.. chodzi o to, że mam wspaniałą miejscówkę pod wieloma aspektami oprócz 1 jakim jest zapach roślinek.. konkretnie nie są to szczere pola tylko w pobliżu jest kilka domów mieszkalnych. I teraz pytanie (może głupie ale..) czy bardzo daleko zapach unosi sie z wiatrem i czy będzie duża różnica w intensywności unoszącej się woni jeśli posadzę 3 roślinki a np. 15..? (no głupie pytanie ale jednak ciekawi mnie co o tym sądzicie..) Bo tak sobie myślę, że może nie ma różnicy czy będą 3 krzaczki czy 23 i tak i tak poprostu będzie ebało i nie ma rady..? Dzięki i pozdrawiam 😃 Edytowane 28 Maja 2022 przez Goblinn Gramatyka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Maja 2022 @Goblinn Oczywiste jest, że im więcej roślin tym więcej źródeł zapachu, jaki się będzie kumulował. Zapach pewnie pokona od kilkudziesięciu do kilkuset metrów w zależności od ilości plantów i odmiany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goblinn 0 Napisano 28 Maja 2022 @Zielone krainy a czy jest jakiś sposób zeby trochę zniwelować zapach przy uprawie outdoor? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Maja 2022 @Goblinn Naturalne zagłuszanie zapachu, znajdź miejsce , gdzie będą kwitły, jakieś inne rośliny, które wydzielają mocny intensywny zapach, ich zapach trochę przysłoni zapach konopi, ale nie wyeliminuje go całkiem, pachnieć będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach