Rusy 1 Napisano 23 Maja 2022 Czy takie dołki 20l z workiem dadzą radę dla automatuw outdoor czy może lepszym wyborem będzie danie worków na śmieci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Maja 2022 @Rusy lepiej bez worków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 23 Maja 2022 @Rusy wywal ten worek. Po 1 to wątpię że po skończonym zesonie bd Ci się chciało wyciągać go z ziemi więc szkoda śmiecić spota a po 2, będzie zachowany drenaż, tak to wody napada, nie będzie chciało schnąć tam głębiej i korzenie zaczną gnic a wtedy już po zawodach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 24 Maja 2022 @mirecki nie No wyciagnoł bym wszystkie nie ma śmiecenia w lesie.śmiecienie w lesie to największe skurwysyństwo 😉 @Tester nie będzie problemu z ph ? @mirecki na dole worka porobilem dźiurki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Maja 2022 @Rusy co do pH to zalezy czym będziesz nawoził i podlewał więc dobrze byłoby od czasu do czasu sprawdzać a najpewniej przy każdym nawożeniu. Jak są dziurki no to no, może nie powinieneś mieć problemów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 24 Maja 2022 Ja dla pewności wykopałem dołki, w które wsypałem 50 l ziemi, bo tak sobie pomyślałem, że skoro w 20 litrowej donicy ( takie używam w domu) korzeni jest tak dużo, że zawijają się wokół donicy, to czy przypadkiem, gdy będą rosły outdoor korzenie po prostu nie będa swobodnie rosły w dół i w pewnym momencie wrosną w glebe, która jest na spocie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Maja 2022 @Kupa kupalski ciekawe pytanie, nigdy nie miałem okazji zobaczyć co robią korzenie na out więc nie wypowiem zbytnio. Na in widziałem co było w wiadrze 20l więc tam musi być jeszcze ciekawiej 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach