malyogrodnik2137 0 Napisano 21 Maja 2022 Czy nasiono które nie wyszło jeszcze na wierzch doniczki potrzebuje słońca ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @malyogrodnik2137 Jak jest pod ziemią jest to nie, ale powinno mieć dostęp do światła od momentu wyjścia z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyogrodnik2137 0 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy jeszcze takie pytanie jak już to wsadzę do doniczki to jaka ilością wody to polać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @malyogrodnik2137 W zależności od pojemności doniczki. Tak, by ziemia była lekko wilgotna, ale by nie było bajora. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) 50 minut temu, Zielone krainy napisał: @malyogrodnik2137 W zależności od pojemności doniczki. Tak, by ziemia była lekko wilgotna, ale by nie było bajora. ktoś mi tu kiedyś napisał aby na początku podlewać łyżeczką... i to była dobra rada dla początkującego; zdecydowana większość osób przelewa na początku i jeżeli jest to automat, to nieodwracalnie tracisz sporo potencjalnego plonu już na starcie Edytowane 21 Maja 2022 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @bingobum Jak dla mnie, to nie jest dobry ruch, bo zwalania rozwój rośliny. Na dzień dobry wlewam szklankę w głąb ziemi i idzie połowa szklanki w okolicach rośliny resztę lekko i płytko rozlewam po dalszych obszarach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy przygotowując ziemię zawsze zraszałem ją przy mieszaniu delikatnie wodą*, a później podlewam już minimalnie, tak aby w ciągu max 3 dni ziemia była już sucha przed kolejnym podlaniem; zawsze się stresuje jak ziemia zbyt długo mokra zostaje, o co na początku bardzo łatwo, bo roślina mało pije i wilgotność powietrza jest wyższa- jak ktoś nie ma doświadczenia łatwo przelać roślinę, co ładnie widać po relacjach *przy BioTabs trzymam się zaleceń producenta i leje Orgatrex na starcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @bingobum Podstawą jest dobre przygotowanie ziemi do uprawy, potem dalsze akcje to tylko ciągnę podkręcanie rośliny na optymalny wzrost, co ma związek z optymalną podażą, ale nie przesadzoną tych składników, jakie wpłyną na szybki rozwój, rozkład tych składników w ziemi przez podlanie też ma znaczenie , trzeba być perfekcjonistą, by osiągnąć perfekcje przez odpowiednio przemyślane ruchy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy eee głupoty piszesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @konopny_janusz Najlepiej , jak piszesz , że piszę głupoty , ale piszac bezmyślenie i nie dając żadnego sensownego argumentu, chyba to oznacza, że mocno zacpałeś :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy żartuje przecież, tyle tego napisałeśże nawet nie chciało mi się czytać wszystkiego, mógłbyś dobre książki pisać 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 :D @konopny_janusz Ok kumpel , ale zaćpałeś ostro, nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy jaranie to ćpanie? dokupiłem sobie kilka kapsułek dzieki czemu komora wapka się nie syfi mam 5 nabitych i tylko wymieniam jak już nie leci dym. Do 3 max dotarłem kiedyś i zasnąłem Strasznie usypia ta lsd Edytowane 21 Maja 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) @konopny_janusz Nie, masz racje, może i to nie ćpanie, ale cię zrobiło mocno raczej, niech będzie, że to inhalowanie ziołem, jak chodzi o waporyzo. Ja nabijam z magazynka, nie podobają mi sie twoje kapsułki, kup sobie magazynek, musi gdzieś być dostępny. Edytowane 21 Maja 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy jeszcze mnie nie porobiło bo nie zacząłem jeszcze : D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @konopny_janusz To chyba chodzisz bez maseczki i pozamiatał cię smog :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy dobra zaczynam , maseczki już dawno są nieobowiązkowe Edytowane 21 Maja 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @konopny_janusz Ziomek żartuję, dobra tyle dzisiaj, bo mocno pewnie zrobiony jesteś, mi się wap odpala jeszcze nie "jarałem". @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy nie jestem mocno zrobiony staram się zachowaćß równowagę żeby nie zgłupieć Mniej jaram żyje oszczędniej niż ty, nie robiłem żadnego masła: D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @konopny_janusz Rób, jak chcesz, ale jak jesteś rozsądny i masz możliwość, to masło daje ci inne doświadczenie psycho-fizyczne , według mnie ciekawe bardzo , ale twoje zioło i twoja sprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach