Filozof 38 Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) @początkujący mógłbyś wykorzystać tą wodę jak by jej było wystarczająco, dodać dolomitu do niej i będzie dobra, co do tych liści to może mszyce Edytowane 25 Czerwca 2022 przez Filozof 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 26 Czerwca 2022 @Filozof też myślałem że to mszyce ale nic nie znalazłem na roślinę tylko pojedyncze zielone małe osobniki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 26 Czerwca 2022 @początkujący no to możliwe że mszyce 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) @początkujący u mnie ten sam problem z liściami też wszędzie dziurki a to przypadkiem nie słońce wypala dziury w liściach gdy liście są skropione? Co do tego oczka to kop może się dokopiesz do wody a przy okazji jakiś skarb znajdziesz, ciekawie się zapowiada ta twoja fr. Będę tu zaglądać pozdro z fartem ryju. Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 26 Czerwca 2022 @Szwagrom dzięki miło słyszeć takie słowa aż działać się chce 👊 a co do dziur to odpada bo w dzień są raczej suche a opryski robiłem późno wieczorem Up po jakimś czasie na trzech roslinach zrobiłem lst a na wszystkich poleciał topping wszystko idzie jak należy więc nie będę się rozpisywal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Green man 19 Napisano 28 Czerwca 2022 Te dziury to na pewno jakieś robactwo. Dobrze by było żebyś prysnął np. Karate zeon. Trochę jasne te twoje rośliny, nie masz tam za wysokie ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 28 Czerwca 2022 (edytowane) @początkujący U mnie też są dziury na liściach nie wiem może to mszyce ale mi się jakoś nie chce robić teraz oprysków na liście, myślę że i bez nich sobie poradzą. Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Green man 19 Napisano 29 Czerwca 2022 Dziury na liściach to nie mszyce, raczej chrząszcz, gąsienica. Rośliny powinny sobie poradzić jeśli nie jest to zmasowany atak. Sypiecie środek na ślimaki to czemu nie pryskać na coś co szkodzi. Liść jest organem fotosyntezy, oddychania i transpiracji. Zdolność do przeprowadzania fotosyntezy wykazują wszystkie zielone części rośliny jednak 95% związków pokarmowych powstaje w liściach. Pozwalając na zjadanie liści osłabiamy roślinę. Co przełoży się na plon. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @Green man Znasz jakiś skuteczny sposób na te gąsienice i chrząszcze. ? Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Lipca 2022 @Szwagrom dam ci znać jutro czy czosnek pomógł bo idę na spota @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 3 Lipca 2022 @Gość Szwagrom polecam ci czosnek bo u mnie już nie ma problemu z dziurami na nowych liściach Mały upik tydzień mnie nie było na spocie i takie zaskoczenie po burzach na + 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 3 Lipca 2022 @początkujący dolomit stosujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 3 Lipca 2022 @Tester przed wysiewem przekopalem z dolomitem bo pH było niskie i jeszcze posypie ale chęci mi brakuje żeby do ogrodniczego jechać :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipca 2022 Powodzenia 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 13 Lipca 2022 Siemasz rolnicy wpadłem na spota po tygodniu zobaczyć jak się mają panienki i jest wszystko dobrze, większość fastow i sezonów pokazało płeć, zapodalem dzisiaj ostatnią dawkę nawozu Panny mają mniej więcej 1,5m zdjęcia poniżej A niżej blue shamany fast lekkie lst zrobiłem 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lipca 2022 @początkujący Sezony na out ci pokazały płeć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 13 Lipca 2022 Tak 5x GGxpluto fast i Liban kush sezon a blue shamany jeszcze nie pokazy ale to dobrze ze pokazały bo rok temu jak miałem jedna pannę to pokazala płeć w połowie sierpnia i kosa była pozna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lipca 2022 @początkujący u mnie miał być auto ww, a z tego co się okazuje to też chyba jest sezon i zastanawia mnie czemu tak wcześnie pokazał płeć, ale skoro mówisz ze u ciebie tak samo to jestem spokojniejszy już. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Green man 19 Napisano 14 Lipca 2022 14 godzin temu, początkujący napisał: Tak 5x GGxpluto fast i Liban kush sezon a blue shamany jeszcze nie pokazy ale to dobrze ze pokazały bo rok temu jak miałem jedna pannę to pokazala płeć w połowie sierpnia i kosa była pozna Jak byś mógł robić fotkę Liban kush i podpisać przy następnych upach. Chciałbym porównania z moim zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 14 Lipca 2022 @Szwagrom no widzisz to plon będziesz miał większy a nie tam jakieś automaty :D @Green man no spoko następny raz jak będę to opisze co w trawie piszczy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach