Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @Tehalcjusz Tak jak myślałem, u mnie top maxa brakuję, a podobno przynosi świetne efekty w połączeniu z bio bloom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 1 Lipca 2022 @Szwagrom Pierwszy raz mam topmax, podobno lepiej topki puchna... musze jeszcze dokupic biohaeven ale to na nastepna uprawe i bedzie elegancko 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @Tehalcjusz Ja muszę też dokupić top max, bioheaven bo masz rację też dobrze się sprawdza w połączeniu z tymi nawozami, jakiś pk booster i mikoryzę. Ale na razie brak środków więc lecę na wariata z tym co mam. @Tehalcjusz Zajebiście też się sprawdzają biotabsy, obczaj sobię. Zrobiłem porównanie z poprzedniej uprawy gdzie nie stosowałem tych tabletek z obecną uprawą, gdzie stosowałem tylko biohumusa na veg, ukorzeniacz atami, i na flo zaaplikowałem właśnie te tabletki, z bio bloom i duża zasługa jest właśnie tych tabletek są świetne i nie drogie polecam ci na przyszłość. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 1 Lipca 2022 @Tehalcjusz to dawaj im bloom +topmax po 2ml/l i calmag 0,5ml/l od teraz, na razie tak co 3 podlanie blooma, a resztę możesz co podlanie dodawać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Lipca 2022 Dzien 60 Panny ładnie zdrowo puchną 🙂 Wczoraj zostaly podlane Dostaly 1ml/l biogrow 0.5ml/l calmag 2ml/l topmax 3ml/l biobloom Odzywki daje zawsze co sobote.. Warunki w namiocie bez zmian... 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 @Tehalcjusz Dobrze jest 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 6 Lipca 2022 Dzien 62 Wczoraj panny dostaly 0.5ml/l calmag ... Po 1l na doniczke... Mam pytanko... Panny zrobily sie bardzo geste i praktycznie wszystko poniżej glownych szczytow jest bardzo slabo doświetlone lub światło nie dochodzi... czy moge jeszcze powicinac wiatraki czy juz je tak zostawic ?? Kwitna okolo 5 tygodni.. Druga sprawa na kilku lisciach na jednej roslince pojawily sie plamki... czy to przez za duzo odzywek ??? Dolaczam kilka fotek zeby lepiej bylo widac... One nigdy nie przestaną mnie fascynować 🙂 W 60 dni od pestki do dość sporego kwiata 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 6 Lipca 2022 3 godziny temu, Tehalcjusz napisał: Mam pytanko... Panny zrobily sie bardzo geste i praktycznie wszystko poniżej glownych szczytow jest bardzo slabo doświetlone lub światło nie dochodzi... czy moge jeszcze powicinac wiatraki czy juz je tak zostawic ?? można by było coś wyciąć 3 godziny temu, Tehalcjusz napisał: Druga sprawa na kilku lisciach na jednej roslince pojawily sie plamki... czy to przez za duzo odzywek ?? możliwe, widać po liściach że pierwiastkó dużo mają Ph kontrolujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 7 Lipca 2022 @Tester ph caly cas na poziomi 6.2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 7 Lipca 2022 Niedobór wapnia i nabite azotem są, odpuść growa, podkręć calmag do 1ml/l i z bloomem też nie przesadzaj, bo ma trochę azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 7 Lipca 2022 @Rzeźnik Wlasnie mnie to dziwilo ze w tabelce od biobizz jest 1ml biogrow do samego konca uprawy... jak dobrze pamietam w pierwszej uprawie przestalem biogrow uzywac po 2 tygodniach kwitniecia... reraz juz rez przestane im azot podawac... Jesli daje im 0.5ml/l calmag 3 razy w tygodniu teraz bo duzo pija... to mam dalej podwoic dawke ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) @Tehalcjusz No bio bloom+top max dają na prawdę świetne rezultaty muszę przyznać, na mnie już za pózno ale żałuje teraz sam że nie kupiłem dodatkowo top max. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 7 Lipca 2022 @Tehalcjusz ja tam nie spojrzałem nawet raz na tą tabelkę Stary, wyjebane, bo życie to nie jest kurwa sztywna logika i papier, patrz na to jak się roślina zachowuje, czego potrzebuje i dawaj jej to. Nie pali Ci końcówek jeszcze, ale są dość ciemne, to znak żeby już hamować z azotem, a te plamy to niedobór wapna jak na moje oko. Podkręć im calmaga, bo tego chcą i obserwuj, jeśli nie będą się pojawiać te kropki to znaczy że pomogło i wróć do dawkowania 0,5 albo dawaj np. Co trzecie podlanie 1ml,skoro widzisz że 0,5 co podlanie to za mało. I rzecz jasna każdej roślinie inaczej, jeżeli będzie wykazywać inne niedobory, po prostu nie rób tej samej mieszanki dla wszystkich krzaków. Daj znać co wyszło z tym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 11 Lipca 2022 Dzien 67 Niestety mialem niespodziewany wypad i nie dalem rady podlac w weekend dziewczynek... Dopiero dzisiaj wrocilem i dostaly po 4ml/l biobloom i 4ml/l topmax oraz 1ml/l calmag Po okolo 1,5l na doniczke PH 6.3 Ale strasznie sucho nie mialy wiec powinno byc wszystko ok.... Jedna panna troszke żółta sie robi. Dalem wiecej calmag moze pomoże... Biogrow juz calkiem odstawilem, te dwie najmniejsze z przodu namiotu maja jeszcze bardzo zielone liscie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lipca 2022 @Tehalcjusz tym żółtym więcej potasu i fosforu. Taka nekroza to niedobór. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 11 Lipca 2022 @Udyr dzieki bardzo na nastepnym podlaniu dam tej zoltej 🙂blooma jeszcze raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Tehalcjusz No i zajebiscie ci się to rozwija. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 14 Lipca 2022 Dzien 70 Dzisiaj panny dostaly ponownie 1ml/l calmag 4ml/l topmax i 4ml/l biobloom Nastepne podlanie bedzie sama woda z calmag Ph 6.3.... wyszlo po 1,5l na doniczke... Na dwóch najwiekszych pannach robia sie juz mleczne trichomy... kiedy mam zrobic flusha i jak to ma mniej wiecej przebiegac... nigdy wczesniej tego nie robilem.. Dzieki za pomoc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 14 Lipca 2022 @Tehalcjusz git ziomku ładnie to wygląda . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 21 Lipca 2022 Dzien 77 Panny powoli dochodza do siebie... Nie wiem czy wygolic im te wiatraki zeby wiecej swiatla na dolne partie doszlo... Podlewane co trzeci dzien na przemian calmag 1ml/l.... albo calmag 1ml/l biobloom 4ml/l topmax 4ml/l Na doniczke okolo 1,5 l za kazdym razem... strasznie szybko pija 🙂 PH 6.3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach