Rzeźnik 447 Napisano 27 Maja 2022 Miałem to samo, jakby farba odpadała od ściany, takie plamki. Łączy nas ziemia i to że korzystamy z ledów, albo 1 albo 2 ma wpływ, bo ziarno z innego źródła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 27 Maja 2022 @Brazil Munster Wroce wieczorkiem na chate to wrzuce fotki z wylaczonym swiatlem Dzieki bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 27 Maja 2022 O, jeszcze dodam, że miałem te objawy TMV tylko na wegu i to w jego początkowym stadium. Wikipedia podaje, że wirus TMV to kwestia ziemi lub genów rośliny, ale czy on sam z siebie znika? Kit wie czy to to, jedna roślina miała też dziwne liście na początku i jest opóźniona w rozwoju, zobaczymy jak z plonem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 27 Maja 2022 4 godziny temu, Rzeźnik napisał: ale czy on sam z siebie znika? nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) 13 godzin temu, Tehalcjusz napisał: 2 najmniejsze mają żółte przebarwienia na liściach nie mam pojecia od czego to moze byc Nadmiar minerałów. Jak wsadzałem bezposrednio do ziemi all mix to liście wyglądały tak samo, a dodatkowo niektóre sie zwijały, a jeszcze inne miały takie dziwne wypukłości/chropowatości/przebarwienia itp. Dlatego jak wsadzam nasionko bezpośrednio do donic docelowych to robię w nich otwór pudełkiem po 0.5 litrowej śmietanie i wsypuje do niego zwykłą ziemie kwiatową bez żadnych nawozów. Odnoszę wrażenie, że wtedy lepiej rośnie Oczywiście jak wsadzam do małych doniczek z myslą o przesadzeniu, to do nich także wsypuję zwykłą ziemię. Odnosze wrażenie, że w all mix jest jakby za dużo nawozów dla siewek. Edytowane 27 Maja 2022 przez Kupa kupalski 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 27 Maja 2022 Przebarwienia sa tylko na dwoch najmlodszych roslinkach Tak to wyglada na wylaczonym panelu led. Najbardziej przebarwienia widac na wiekszej roslince Dzieki z gory 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) 2 hours ago, Kupa kupalski said: Nadmiar minerałów. Jak wsadzałem bezposrednio do ziemi all mix to liście wyglądały tak samo, a dodatkowo niektóre sie zwijały, a jeszcze inne miały takie dziwne wypukłości/chropowatości/przebarwienia itp. Dlatego jak wsadzam nasionko bezpośrednio do donic docelowych to robię w nich otwór pudełkiem po 0.5 litrowej śmietanie i wsypuje do niego zwykłą ziemie kwiatową bez żadnych nawozów. Odnoszę wrażenie, że wtedy lepiej rośnie Oczywiście jak wsadzam do małych doniczek z myslą o przesadzeniu, to do nich także wsypuję zwykłą ziemię. Odnosze wrażenie, że w all mix jest jakby za dużo nawozów dla siewek. nie do końca zgadzam się z tobą. 7 dzień w allmixie Edytowane 27 Maja 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 28 Maja 2022 @Kupa kupalski sadzonki byly najpierw w light mix i w doceloqych jest all mix to moze tak byc ze nadmiar mineralow... zobaczę kolejne kilka dni jak beda sie rozwijać Dzieki wielkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 30 Maja 2022 Dzien 25/18 2 panny mialy poprawione LST i mysle ze juz tak zostanoe do konca... Pozostalo czekac na dwie kolejne az dolacza w miare objętością. 🙂 Warunki bez zmian... Mysle ze fajnie zaczyna to wygladac 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Czerwca 2022 Dzien 30/23 3 Najwieksze Panienki dostaly wczoraj 1ml bio grow na 1l. Ladnie odbily po LST Warunki bez zmian, lampa caly czas na 60%. Dwie najwieksze zabieraja sie zakwitnienie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2022 @Tehalcjusz na jakiej wysokości trzymasz lampę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Czerwca 2022 @Tester okolo 40 cm.... na kwitnienie dam 30 cm i 100% mocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2022 @Tehalcjusz bo jak by się zbijały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 40 troche malo. Dlatego takie zbite jak kapusta. 60-70 lepiej ale jak kto woli 🙂 @Tehalcjusz zobacz sobie a YT "how i grow my autoflower" krotki fajny przydatny filmik ktory w kilka minut opisuje podstawowe warunki dla uprawy auto. Polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green wlasnie patrzac na YT na filmiki z ta sama lampa to wlasnie na tej wysokosci jest okolo 400 PPFD co powinno byc dobre na wzrost.. Moge sprobowac dac wyzej lampe i zobacze co sie bedzie dzialo 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 @Tehalcjusz ale dla auto czy sezonu? Jezeli tak podaja to luz. Odbija jak wejda na flo Ja mam akurat wyzej bo zalezy mi na wiekszym wzroscie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green podciagne 10 cm do gory zobacze jak bedzie 🙂 dzieki za pomoc 🙂 dopiero druga uprawa... jeszcze troche nauki przede mną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green przed chwila zmierzylem jak wisi lampa i okazalo sie ze bylo 32cm nad roslinkami... podciagnalem do 45cm zobacze jak zareagują @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 9 godzin temu, Mr.Green napisał: 40 troche malo. Dlatego takie zbite jak kapusta. 60-70 lepiej ale jak kto woli 🙂 @Tehalcjusz zobacz sobie a YT "how i grow my autoflower" krotki fajny przydatny filmik ktory w kilka minut opisuje podstawowe warunki dla uprawy auto. Polecam Ja ma swoje melony na 45 cm Też chyba trochę za nisko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 @Tehalcjusz @guma1993 wszystko wedle potrzeb. Jak masz malego boxa to mozna tak zbijac a jak masz miejsce to moze troche do gory rosnac @Tehalcjusz No to troche za nisko 32. Widac ze jest bardzo gesta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach