Mały Jaracz 14 Napisano 7 Maja 2022 Proszę o pomoc w doborze odpowiednich odmian na zadaszony balkon. Przede wszystkim rodzaje które najlepiej zniosą brak nasłonecznienia przez 16h/24h (około 10h - czasem będę mógł zmienić położenie doniczek, więc raz będzie 8h a raz 14h). Oczywiście rośliny będą miały dostęp do światła przez cały dzień, ale tylko przez te 10h będą bezpośrednio oświetlane promieniami słonecznymi. Klimat zbliżony do tego w Polsce, może delikatnie cieplejszy. Najbardziej zależy mi na niskich krzewach i jak najmniejszym zapachu podczas wzrostu i kwitnienia. Proszę o propozycje zarówno automatów jak i sezonówek. Moje preferencje to Sativa oraz hybrydy. Stężenie THC oczywiście im większe tym lepsze. O rzeczach których nie napisałem a na które zwrócicie uwagę, będę na bieżąco odpowiadał. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam MJ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,416 Napisano 7 Maja 2022 @Mały Jaracz jak niskie krzewy to bardziej indica albo hybryda, każda roślina potrzebuje światła do rozwoju, kup sobie kilka rodzajów a jakich? wybór jest duży, podpatrz fotorelki co kto miał podpytaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 7 Maja 2022 @Mały Jaracz jesli ma byc sativa i z niskim zapachem to Grapefruit Femmale Seeds. Ma bardzo slaba owocowa woń. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 7 Maja 2022 @Tester dobra rozumiem. Jesli jestem poczatkujacy to lepiej sezonowe niz auto? Czy outy sie trenuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,416 Napisano 7 Maja 2022 46 minut temu, Mały Jaracz napisał: Jesli jestem poczatkujacy to lepiej sezonowe niz auto? tak 46 minut temu, Mały Jaracz napisał: Czy outy sie trenuje? można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) @Tester Czy mozesz powiedziec cos o odmianie Mimosa? Niby do metra tylko rosnie. nie wiem czy to jest automat (napisane ze ok 10 tyg kwitnienia) i czy ma silny zapach. @Niemedyczny_Użytkownik a czy wiesz jak wysokie rosną? Edytowane 7 Maja 2022 przez Mały Jaracz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 8 Maja 2022 @Mały Jaracz Grapefruit na pewno rosnie wyzej niz metr. Z ta Mimosa to jakas sciema albo blad bo bankowo rosnie wyzsza. Kazda odmiana sezonowa rosnie powyzej 1 metr. Chyba jestes skazany na automaty w takiej sytuacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 8 Maja 2022 (edytowane) @Niemedyczny_Użytkownik metr to nie tak duzo, mysle ze moge sobie pozwolic na max 140 cm. A jesli auto to czy jako "noob" dam rade to ogarnac? Pomoze zona z minimalnym doswiadczeniem w uprawie warzyw. Jakie sa szanse ze jako poczatkujacy nie "zabije" auto? Edytowane 8 Maja 2022 przez Mały Jaracz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 8 Maja 2022 (edytowane) @Mały Jaracz czy ja wiem, pewnie tak...... ja np generalnie jakoś sie nie spinam nad uprawą - wsadzam w ziemie kiełek, potem podlewam wodą, czasami nawozem i rośnie, obojętnie czy sezon czy automat 🤣 Jest tylko taki problem że nie znam żadnego automata który ma słaby zapach ale może ktoś inny coś poleci. Edytowane 8 Maja 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 3 Czerwca 2022 Dzięki jeszcze raz za pomoc. Udało mi się ogarnąć pestki od znajomego który przywiózł je z Holandii. Mam trzy różne odmiany niestety najniższa ma 1,60 a najwyższa 2 m. – mam nadzieję że różnymi treningami dam radę znacząco poskromić ich wzrost w górę... całe Trio to na pewno sezonówki, prawdopodobnie wszystkie to Sativa no ale nie ma pewności. kiełkowanie zacząłem wczoraj po 21:00. FR zacznę od razu gdy wykiełkują. Pozdro MJ 👊 @Niemedyczny_Użytkownik @Tester 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach