cuando3 0 Napisano 29 Kwietnia 2022 Witam serdecznie, buduje pc boxa i mam dylemat jakie oświetlenie wybrać: zastanawiam się nad panelem ledam 35W, dokładnie chodzi o CREE CXA2520 GROW LED 30/35w (panel znany na tym forum z tego co czytałem) lub mam możliwość też nabycia ledow pełne spektrum na takich rurkach do wyginania z gwintami, 3 sztuki. Ten pierwszy panel ponoć nagrzewa się do 60*, czy nie będzie to problemem żeby utrzymać te 27* w środku? Będą 3 wentylatory ale nie wiem jak sobie poradzą, zaś te 3 sztuki full spectrum na pewno się tak nie nagrzewają. Co myślicie, co lepiej wybrać? Z góry dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Kwietnia 2022 @cuando3 ledam zbyt mocny przy ograniczonej wysokości. Te "full spectrum" to duża pomyłka. 2x13-17 w 3000-3400k. Już gdzieś było poruszane niedawno na temat pc boxa. Poszukaj w początkujących powinien być już temat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 29 Kwietnia 2022 3x v-tac 9.5w 1500lm. Razem masz 4500lm. Sam ostatnio stworzyłem sobie takie coś z nudów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach