Rusy 1 Napisano 21 Kwietnia 2022 Witam mam pytanie na tej miejscuwce jest piach i czy jak bym zrobił dołki 20 litrowe i nasypał w nie ziemi czy by rośliny rosły bez problemów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 21 Kwietnia 2022 39 minut temu, Rusy napisał: czy by rośliny rosły bez problemów ? Szukasz jasnowidza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) @Rusy powiem ci, ze nigdy nie bylem przekonany do miejscowek w lesie. No jest piach, wlasnie takie tereny obsadza sie sosnami, bo sa one chyba najmniej wymagajacymi drzewami i gdy juz nawet żyto nie chce rosnac to sie takie piaski obsadza sosną. Jakbys porobil dolki i nasypal ziemi to zapewne roslo by zajebiscie, bo i fajnie wokol teren osloniety wiec zadne wichury niestraszne ale minusow jest wiecej: zwierzeta ktore w takim mlodym lesie na bank bytują i nie zawahaja sie zeżrec roslin, wlasciciel tego lasu ktory moze przyjechac zobaczyc jak rosnie, podobnie lesniczy, do tego jesienia grzybiarze, duzo tego. Wole uprawiac na jakis zarastajacych samosiejkami brzóz albo czeremchy opuszczonych polach. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Kwietnia 2022 W takich glebach nornice lubią przebywać więc bryłę korzeniową trzeba zabezpieczać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 21 Kwietnia 2022 @Szym w jaki sposób polecasz @Niemedyczny_Użytkownik wyciąłem to miejsce w lesie las jest ogrodzony z 3 stron,nie ma dojazdu do tego miejsca.w okolicy nie ma żadnych śmieci i obecności człowieka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 21 Kwietnia 2022 Jesteś pewny, że tam nie bedą chodzić grzybiarze? Jeżeli będzie wilgotna wiosna to pierwszy wysyp kurek pojawia się między majem, a lipcem . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 21 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Rusy napisał: wyciąłem to miejsce w lesie właściciel sie wkurwi 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 21 Kwietnia 2022 @Niemedyczny_Użytkownik wycinałem to w październiku bylem i nie widzialem tam śladów człowieka tylko zwierząt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Szym w jaki sposób można zabezpieczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Rusy można jakąś siatką z małymi oczkami tak aby była cała bryła osłonięta nawet z góry, na takich glebach rośliny nie osiągnął pełnego potencjału, może być też ciągły problem z pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timon1987 5 Napisano 22 Kwietnia 2022 Ja bym wiadra postawił ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 23 Kwietnia 2022 Dobre też będzie jak dasz cały worek z ziemią specialną do tego doła i jest taki plus że witaminki które byś wlał im jak by rosły niegdzie w inne krzaki by nie uciekały i w trawę również tylko wszystko dla roślinki a w tym worku rośnie tak samo jak w ziemi czyli zajebiście ps worek 20 l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach