Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 Witam mam koło spota ładnie wyglądająca ziemie dziś sprawdze pH jeśli była by te 6-7 plus azfoska i dolomit da radę czy lepiej kupić ? To ta ziemia a trzcinami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 20 Kwietnia 2022 @Annigmato Teraz to poleciałeś 😄 Musisz sprawdzić pH, organoleptycznie ocenić czy ziemia się nadaje, czy nie ma w niej syfu itp. Patrząc na to zdjęcie, które wstawiłeś ciężko powiedzieć czy coś z tego będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 @zwiezak966 wiem dziś to zrobie w planach mam zamiar ja wymieszać ze sklepowa jeśli okaże się dobra zawiozę i tak pod pazuchą tylko właśnie problem ze max to z 20 litrów na raz przewioze na szczęście do maja jescze trochę ale nie zarosło tam na tyle dużo żebym co dzien się pokazywal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Kwietnia 2022 @Annigmato najlepiej to kupić ziemię krzak jak jest mały to dobrze jak korzenie rozrastają się w dobrej glebie, potem nawożenie np. dolomit i nawóz z azotem i roślina sobie poradzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) @Szym Czyli dopiero później nawozić ta ziemie bo mam kwiatowa 5,5-6,5 pH bo chciałem odrwzu już dać azfoske i dolomit Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Kwietnia 2022 @Annigmato jak krzaki małe i dasz nową ziemię to dolomit wystarczy na początek, potem można nawozić, zresztą to outdoor jak ci będzie cały czas padać to wypłuczą się pierwiastki więc trzeba uzupełniać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 @Szym Ok bo dziś będę leciał z ziemia najwyżej sprawdze ja jeszcze przed sadzeniem @Szym ziemia kupna kwiatowa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 Pasek u gory to ziemia ze spota pasek na dole to kwiatowa co sądzicie? Wsypałem narazie kwiatowa jeszcze ktoś mi worek zajebal 50 l 😖 albo nie mogłem go znaleść nic więcej nie dawałem jedynie zacząłem robić wstępne ogrodzęnie trochę gałęzi wyłamalem żeby odsłonić slonce @Szym @zwiezak966 @Niemedyczny_Użytkownik@Annigmato @Szym @zwiezak966 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 20 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Annigmato napisał: Pasek u gory to ziemia ze spota pasek na dole to kwiatowa co sądzicie? widze dwa takie same paski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Koniec Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach