Luznyyy 72 Napisano 9 Kwietnia 2022 Wcześniej mieszałem 70% do 30% ziemia i koko... Teraz sama ziemia i tak jakby wolniej woda sie z tego podłoża ulatnia.. Dobra do sedna.. Miesieczne roslinki w ziemi podlałem 2 razy tak konkretnie, że woda sie spod spodu wylewała.. ...z odzywkami.. abstrahujac od tego złego PH po tych odzywkach ktore spowodowało plamy na lisciach.. Czy te roslinki wyglądają na przelane waszym zdaniem? Chyba tak prawda... Podlewane co 3, 4 dni .. ale raczej przelane.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Luznyyy ta z plamami to jest przejedzona, a do przelania im jeszcze brakuje. Może odrobinę tylko przesadziłeś. Zbastuj u niej z nawozami i będzie ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Udyr całkiem realna opinia według mnie.. Dzięki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Luznyyy Nie wygląda na przelaną, jak podlewasz dużą ilością wody to powinieneś ją bardziej przesuszać, podlewać co 4-5 dni, co to doniczki 11l masz? Plamy na liściach to od wachania pH i nie nazwałby tego problemem bo kilka poniszczonych dolnych liści to jeszcze nie problem chyba że te plamy się roznoszą. A jakie to złe pH miałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Ważniak On 3/28/2022 at 5:30 AM, Ważniak said: @Luznyyy Tak, myślę że tam powinieneś mieć 9 roślin 3 hours ago, Ważniak said: @Luznyyy Nie wygląda na przelaną, jak podlewasz dużą ilością wody to powinieneś ją bardziej przesuszać, podlewać co 4-5 dni, co to doniczki 11l masz? Plamy na liściach to od wachania pH i nie nazwałby tego problemem bo kilka poniszczonych dolnych liści to jeszcze nie problem chyba że te plamy się roznoszą. A jakie to złe pH miałeś? No wlasnie ponieważ ta woda dluzej sie utrzymuje w ziemi niz w ziemi i koko mieszance.. Tak 11 czy 12 juz nie pamietam.. Zobaczymy .. Juz bede podlewal samą wodą.. PH bylo jakos 7,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 10 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Luznyyy napisał: No wlasnie ponieważ ta woda dluzej sie utrzymuje w ziemi niz w ziemi i koko mieszance.. No a jeszcze jak się trafi ziemia z mikrowłóknem to ponad tydzień można nie podlewać 2 godziny temu, Luznyyy napisał: PH bylo jakos 7,5 I pewnie mocno zbijałeś? Ja miałem tak I lałem samą wodę, nie miałem problemów z roślinami Gdzieś wyczytałem że marihuana powinna rosnąć w pH 6.5 do 7.5 ale to był pojedynczy przypadek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 16 Kwietnia 2022 @Ważniak ładny kolorek taki zielonkawy..te Twoje miały. Słuchaj Ważniak.. Sorry, ze dopiero teraz odpowiadam lecz zajety byłem. Ostatnim czasy trochę piździło i zostawiałem grzejnik cały zas włączony..Jak mają cieplej tak min 25 to rosną szybko i ziemia szybciej spierdala z ziemi.. Poza tym mniej podlewam i rzadziej.. przesuszyłem je troszke. I samą woda bez tych odżywek.. Same bio tabsy w ziemi i mokoryza styknie.. Może co bedzie z tego.. Nawet odżyły.. Aha i wyciagający na 2 bieg wrzuciłem, lepsza cyrkulacja. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Luznyyy Będą rosły, sprawdza się powiedzenie, że im mniej kombinacji tym lepiej rosną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 19 Kwietnia 2022 @Ważniak dokladnie ziom .. elo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach