Jojo2022 0 Napisano 31 Marca 2022 Siemka wszystkim, to mój początek także nie jest najgorzej. Szafka z mebli 90x50x40 Lampa led cob 40w fullspectrum Wiatraki z pc do chłodzenia ledow oraz wyciągający powietrze. Roślinka ma już 2 tyg i stosuje już metodę LST. Posiadam również nawóz pH perfect technology. Zastanawiam się czy to już nie czas na podlewanie tym specyfikiem? Nie wiem też w jakich dawkach to dodawac na L wody.? Ktoś może pomoże? Słaby fotograf że mnie wiem. Dziękuję za wszystkie uwagi. Pozdrawia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Marca 2022 Jaka mas tam wilgotność ? Narazie wyglada na zdrowa i nic bum nie dawał. jakie mas tam medium ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jojo2022 0 Napisano 1 Kwietnia 2022 Medium tzn? Wilgotność jest na poziomie 45% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 1 Kwietnia 2022 To zbyt nisko. Daj jen chociaż 65% bo widać ze jej za niska wilgotność jest. ziemie jaka masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 1 Kwietnia 2022 @Jojo2022 po co folią ojebałes te donice? Za zimno mają ? 😛 jakjaka temp w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jojo2022 0 Napisano 2 Kwietnia 2022 Musiałem owinąć bo temp jest za wysoka. 31 stopni mam teraz i 45% wilgotności. Bez tej foli na doniczce było 40 stopni a wilgotność praktycznie 0. Jesli chodzi o ziemię to mam zwykła uniwersalna. Zastanawiam się tylko kiedy zacząć dodawać te nawozy które opisałem wcześniej.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Kwietnia 2022 Zadbaj kolego o wilgotność bo one maja liście jak sucharki. mozesz dać jej 1/3 dawki grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Kwietnia 2022 @Brazil Munster a ten pH Perfect to nie miesza się jako 3 składniki micro/grow/bloom ? Przy jednym suplu mało pH kranówki spadnie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jojo2022 0 Napisano 3 Kwietnia 2022 Ciężko mi podwyższyć wilgotność muszę zakupić nawilżacz powietrza. Tak to jest wielo składnik ten pH Perfect, w 3 składnikach, pytanie tylko w jakich proporcjach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Kwietnia 2022 @Jojo2022 jest tabela w internecie. Znajdź odpowiednią dla ziemi w tym wieku i 1/3 możesz spróbować. Zazwyczaj podane są ml nawozu/litr wody. Wiadomo że jak mniej wody potrzebujesz do podlania to trzeba te ml też podzielić adekwatnie. I te nawozy trzeba w dobrej kolejności dodawać do wody. Zresztą poszukaj w necie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach