Uklejs 0 Napisano 23 Marca 2022 Witam, Moja Panica rośnie sobie w domowych warunkach w szafie pod zwykłymi spiralami bez żadnych ulepszeń. Dodaje jej czasami minimalną ilość uniwersalnego nawozu. Od niedawna zaczęła puszczać kwiatki i generalnie wszystko z nią ok. Problem Pare dni temu zauważyłem na jednym liściu (i tylko na nim, przynajmniej narazie) dziwne plamki. Patrzyłem na różne tabele czego może jej brakować ale niczego nie dopasowałem. Wrzucę tutaj fotkę i może Wy moi drodzy będziecie wiedzieli skąd to się wzięło i czy to coś groźnego. pozdrawiam, Uklejs Pierwsze zdjęcie - biedny zaplamiony listek. Drugie i trzecie zdjęcie - tak dla ogółu dla porównania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Marca 2022 @Uklejs siarka/magnez i bor, ale raczej pH jest tu problemem. Płyn heliga kup i sprawdź. Pewnie koło 7 będziesz mieć, bo normalnie zdrowo całościowo wygląda. Dawno pod tego typu cfl nie widziałem rośliny 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uklejs 0 Napisano 23 Marca 2022 Przy przesadzaniu brakło mi ziemii i dorzuciłem jakiejś zwykłej o innym pH. Może to jest problemem. jak zmniejszyć pH? Jakiś nawóz? Coś słyszałem, że można minimalnie dodać cytryny do wody, którą Panica jest podlewania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) Dopóki nie zmierzysz to nie wiesz w którą stronę trzeba by było poprawić. Edytowane 23 Marca 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach