cjhouse 6 Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam Ja mam zrobiony żyrandol na 12 żarówek LED owych( barwa ciepła 3000k 6 szt i zimna 6 szt 6500k).Czy mi to wystarczy na boxa 60×60 Mam nasiona niskich automatow Czy nie automaty też będą na takim oświetleniu rosły Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez cjhouse @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 7 Kwietnia 2023 @cjhouse sprawdź ile masz sumarycznie lumenów z tych żarówek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Po 600 lumenów pokazuje że ma każda,wiec kiepsko wychodzi bo z kalkulatora wychodzi że muszę mieć 18000 km w sumie Zamówiłem dziś v tac 15 w 1500lm ma jedna wiec wychodzi 18 k. Doradzcie czy nie wystarcza np 13 watowe 1050lm Bo teraz rosną przy tych 7 watowych,od 15 kwietnia poszły pod lampy 3 atumaty,i 2 raczej przelałem bo zatrzymały się we wzroście temperatura 26-27 stopni wilgotność powyżej 50% Czy te 2 co takie biedne to napewno przelanie? Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez cjhouse @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Kwietnia 2023 mozesz zdjac obudowe z tych zarowek i podstawic cos pod doniczki zeby blizej swiatla mialy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Kwietnia 2023 @cjhouse 50k lumenów na 1m² to wartość, która średnio jest bardzo dobra na późne kwitnienie. Nie znaczy to że potrzebujesz 50k lumenów na 1m² od samego początku życia roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 35 minut temu, Czesuaf napisał: mozesz zdjac obudowe z tych zarowek i podstawic cos pod doniczki zeby blizej swiatla mialy Znaczy ja mam żyrandol na łańcuszkach i opuszczałem na 45 cm od krzaków ,teraz są na wysokości 50 cm 19 minut temu, Bob drzewny napisał: @cjhouse 50k lumenów na 1m² to wartość, która średnio jest bardzo dobra na późne kwitnienie. Nie znaczy to że potrzebujesz 50k lumenów na 1m² od samego początku życia roślin Bob to co zrobić zamówić te 15 watowe po 1500lm (6 sztuk ciepła 2400k i 6 sztuk zimna 6000k),przyznam szczerze że obawiam się poboru prądu bo już liczylem A co z tymi dwoma krzakami temu że przelałem? Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez cjhouse @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Kwietnia 2023 @cjhouse parę osób u nas pisało o tym, postaraj się wyszukać "żyrandoled" w wyszukiwarce i tam będzie podane wszystko jak ma być zbudowany taki żyrandoled. O ile kojarzę to @Andibbardzo dobrze o tym się zna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach