tomdom 0 Napisano 4 Marca 2022 Witam jestem nowy, to moje pierwsze roślinki... Nie wiem co jest przyczyną że liście żółkną 27 i 23 dzień od wykiełkowania proszę pomóżcie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 4 Marca 2022 Pali od nadmiaru nawozów, wygląda trochę jak brak potasu z tym że brak potasu obiawia się na dolnych liściach. Trudno jednoznacznie stwierdzić bez informacji o traktowaniu rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 4 Marca 2022 @tomdom wygląda na nadmiar nawozów, lej wodę czystą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Marca 2022 @tomdom zdjęcie zrób poza boxem. Kolor światła zakłamuje troche. Ale zapewne są aż niebiesko/fioletowe od papu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomdom 0 Napisano 4 Marca 2022 Nawozy nie były dodawane 25 minut temu, Udyr napisał: @tomdom zdjęcie zrób poza boxem. Kolor światła zakłamuje troche. Ale zapewne są aż niebiesko/fioletowe od papu. No właśnie są ładnie zielone tylko te końcówki... I nie dostają nawozu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Marca 2022 @tomdom jakiej ziemi użyłeś do posadzenia ? Bo trochę wyglądają jakby miały za dużo żarcia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomdom 0 Napisano 4 Marca 2022 @Udyr ziemia ogrodowa o ph6-6.8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Marca 2022 @tomdom no to jw. napisali, wodą samą podlewaj i obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomdom 0 Napisano 12 Marca 2022 @Udyr @Tester @Ważniak witam serdecznie znalazłem rozwiązanie po nieudanych próbach udało mi się odkryć że braki są w jednym z składników po dodaniu nawozu do roślin domowych proces żółknięcia/ palenia się końcówek liści się zatrzymał a nowe liście rosną zdrowo 😉 Dziękuję bardzo za pomoc i rady oraz za całe forum na pewno baaaaaaardzo mi to pomogło jaki nowemu w rozwoju zakupiłem sprzęt i pomagam roślinom w rośnięciu 😁 Roztwór NPK 6-3-6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 13 Marca 2022 @tomdom Dzięki że napisałeś jak rozwiązałeś problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach