Kometa 6 Napisano 5 Sierpnia 2019 Na jaką najczęściej rolnicy ustawiają odległość swoje lampy led od roślin ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borówa 15 Napisano 5 Sierpnia 2019 jakieś 20-30 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Sierpnia 2019 daj 20 cm i będzie gitara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 31 Sierpnia 2019 Zależy jakiej mocy masz leda? Ja osobiście używam panelu Mars Hydro Reflector 48 o mocy 240W i trzymam go 45cm nad szczytem koleżanki i sprawdza się super ? Ledy mają to do siebie że nie oddają tyle ciepła co np lampy HPS więc ciężko jest wyczuć dobrą odległość np po przez podkładanie ręki między plantem a panelem. Ja zrobiłam to według zaleceń producenta który podaje by odległość trzymać na poziomie 40-50cm z tym że dałam w połowie min i max 45cm ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach