nofacenocase 0 Napisano 21 Lutego 2022 Witam serdecznie, Jestem nowy mam pytanko co myślicie o takim zestawie https://pl.aliexpress.com/item/4001123412854.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.9042311.0.0.73665c0f1J4cG9 150x150x200 Dodatkowo takie dodatki, ktoś coś doradzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 22 Lutego 2022 @nofacenocase w kokosie chcesz uprawiać ? Zestaw nie jest najwyższej jakości, wyrosnąć coś wyrośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 22 Lutego 2022 @Andi ziomek mi tak doradził, proponujesz coś innego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) @nofacenocase to nie słuchaj ziomka, w ziemi na początek spróbuj jak jesteś świeżak, a co do boksa zależy na ile roślin ma być i ile siana masz Edytowane 22 Lutego 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 22 Lutego 2022 Znaczy sprawa wyglada tak, ze to wszystko co wysłałem to już mam kupione i jest na miejscu, kupiłem 5 sezonów critical xxl i chciałem się dopytać tylko specjalistów co mi doradza budżet jaki mi jeszcze został to 1000 zl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lutego 2022 @nofacenocase nie ufam tej lampie w kolorze burdelowego różu. Nie wiadomo jakie diody, jaka sprawność itp. Dasz radę cyknac zdjęcie nalepki znamionowej na lampie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 22 Lutego 2022 Opinie ma raczej dobre na aliexpress 4.7 i nikt nie narzekał żeby coś było nie tak😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lutego 2022 @nofacenocase 1200w mhm, coś czuję że popłynęli z tą mocą. Zwyczajnie mam niechęć do chinczykow wariatów i ich wyimaginowanych cyferek 😄 duże to ustrojstwo ? 150x150 to kawał podłogi jednak. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 22 Lutego 2022 @Udyr właśnie nie duże masz cała specyfikacje tej lampy w linku alie co wysłałem😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) @nofacenocase spojrzałem na nią. Masz 2.25m2 Do takiej powierzchni średnio 90k lumenów trzeba jeśli w tych wartościach mamy liczyć. Nie chcę wyglądać na kogoś kto się czepia lecz... 109w poboru realnego. Trochę o wiele za mało na taki namiot. ~90-100lm/w, zarowkoledy mają 120lm/w+ Auć. Edytowane 22 Lutego 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Lutego 2022 @nofacenocase Ktoś ci źle doradził, uprawa kokosie jest podobna do uprawy w hydro, nie masz o tym pojęcia, potrzebujesz mierników ph i ec. Trzeba było startować w ziemi, to prostsza uprawa. Jak chodzi o panel to kolor tych diod nic dobrego nie zapowiada niestety. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lutego 2022 W sumie ten 1200 w podobnie, mało mocy Na 2.25 trzeba 90-100k lumenów. Ta Twoja ma: Chińczycy i ich tabelki -.- Będziesz musiał przygotować się na zakup mocniejszej lampy niestety, trochę głupio. Mogłeś przed zakupem zapytać, Ali niestety to wylęgarnia takich akcji. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 23 Lutego 2022 Polecicie jakąś lampę którą by tam dołożyć te mierniki co była mowa to mam oba też zamówione 🙂 Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Lutego 2022 @nofacenocase oj nie będziesz zadowolony z kwoty jaką będziesz musiał wydać na lampę do tej wielkości namiotu. Ile masz kwitu na to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nofacenocase 0 Napisano 23 Lutego 2022 Do 2 k tak myslalem nie musi byc led moze byc hps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Lutego 2022 @nofacenocase no jeśli hps to 600w najbiedniej. Na tzw "wingu" Albo 2x400w dla dobrego rozłożenia światła. Dla większej wydajności zamiast magnetycznych balastów to poszukaj elektronicznych. Mniej podobno prądu żrą. I musisz brać pod uwagę że hps oddaje sporo więcej ciepła niż LED. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach